Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat, ca formatiunea sa va depune o noua motiune de cenzura intitulata "Tariceanu, da banii inapoi", solicitand partidelor ce au votat motiunea impotriva taxei auto sa sustina demersul democrat-liberalilor.

EVZ scrie ca liberal- democratii pregatesc o motiune de cenzura in care sa impute guvernului ca „nu a anulat taxa de prima inmatriculare si nu a returnat banii“, solicitari cuprinse in motiunea simpla votata deja in Camera Deputatilor.

Potrivit liderului PD-L, Emil Boc, liberal- democratii pregatesc o noua motiune de cenzura pe tema taxei auto. Textul ar urma sa fie finalizat astazi, iar ca principal argument va fi invocata nerespectarea solicitarilor din motiunea simpla adoptata de deputati saptamana trecuta. "Guvernul nu a anulat taxa de prima inmatriculare si nu a returnat banii romanilor. Daca Guvernul nu tine cont de vointa Parlamentului, nu tine cont de vointa romanilor, de vointa Justitiei, de directivele Uniunii Europene, el trebuie sa plece", a declarat ieri Boc, citat de Romania Libera.

Textul motiunii intitulate „Tariceanu, da banii inapoi!“ ar urma sa fie finalizat si semnat astazi de cei 100 de parlamentari PDL. Diferenta de 16 semnaturi necesare pentru ca documentul sa fie depus in parlament nu a fost deocamdata negociata cu celelalte partide, insa PDL mizeaza, cel putin declarativ, in special pe sprijinul PSD.

„Ne asteptam de la PSD si PRM sa sustina acest demers, intrucat au votat si motiunea simpla a PDL pe aceeasi tema“, a spus Boc.

Cristian Diaconescu a precizat pentru Ziua, ca PSD nu considera necesara o motiune de cenzura cu subiectul taxei auto, in conditiile in care o motiune simpla a PD-L a fost adoptata de Camera Deputatilor saptamana trecuta. "Aceasta motiune este inutila, mai ales ca Guvernul a anuntat ca va tine cont de recomandarile motiunii simple, deci PSD nu o va semna", a aratat Diaconescu.

La randul sau, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat ca liderii PD-L dau dovada de un tupeu nemaiintalnit cand in aceeasi conferinta de presa in care jignesc PSD mai cer acestui partid sa le voteze motiunea. "Este o atitudine halucinanta ca dupa ce injura, sa vina sa ne ceara sprijinul", a mai spus europarlamentarul.

Corneliu Vadim Tudor sustine ca daca nu se va negocia cu partidul pe care il conduce, in mod categoric, noua motiune va avea aceeasi soarta cu cea din toamana lui 2007 - o sa cada, dupa cum relateaza tot Ziua.
Exceptand schimbarea tematicii, o alta conditie pusa de PRM pentru a sustine si contrasemna o motiune de cenzura este ca oricare varianta guvernamentala va veni la putere sa excluda "organizatia sovina si antiromaneasca UDMR".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.