Inca din ianuarie, fostul premier declara ca nu s-ar da in laturi de la o noua confruntare cu Traian Basescu pentru presedintia Romaniei. Exista insa o conditie, partidul trebuie sa i-o ceara.

Invitat la emisiunea "La ordinea zilei", alaturi de fostul presedinte Ion Iliescu, Nastase l-a acuzat pe seful statului ca nu a oferit romanilor decat demagogie si gargara, potrivit Antena 3. "Basescu trebuie oprit. Dupa trei ani cand a demonstrat ca genereaza haos. Trebuie oprit legal. Cu opozitie ferma", a declarat fostul premier Adrian Nastase. Acesta a subliniat insa ca inscrierea sa in cursa pentru presedintia Romaniei este conditionata de acordul colegilor din partid. Nastase s-ar bucura in acest demers de sprijinul lui Ion Iliescu, dupa cum a afirmat chiar fostul presedinte.

In privinta alegerilor parlamentare anticipate, Adrian Nastase este rezervat. Liderul social-democrat spune ca va face o analiza si va exprima un punct de vedere asupra acestui subiect pana la finalul saptamanii: "Sunt rezervat. Nu sunt un tip care isi asuma usor riscuri. A porni aceasta procedura inseamna sa ii dai in mana lui Basescu toate cartile. Pentru ca el decide daca dizolva sau nu Parlamentul."

Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ca ar fi bine ca alegerile parlamentare sa aiba loc simultan cu alegerile locale. Daca anticipatele sunt deocamdata doar analizate, in schimb se contureaza tot mai mult intentia lui Nastase de a candida la presedintia Romaniei. Cel putin in conditiile in care nici un alt lider al PSD nu va dori sa dea piept cu Traian Basescu: "Am spus ca da, eu sunt de acord sa candidez, pentru ca Basescu trebuie oprit. Ce face el pentru Romania este rau. Sigur, daca nu va fi dispus altcineva, eu ma angajez." "Am invatat sa tac mai mult si sa ascult mai mult. Vorbeam mai mult si mi-am facut adversari. Am invatat ca nu toti cei care se declara ca-ti sunt prietenii tai, iti sunt cu adevarat prieteni. Am invatat sa privesc oamenii din jurul meu. (...) incerc sa devin mai popular. Niciodata n-am sa pot deveni ca Ion Iliescu", a mai declarat Adrian Nastase in cadrul emisiunii Editie Speciala, moderata de Corina Dragotescu.