Fiica presedintelui a cistigat prima competitie in partidul tatalui sau, fiind aleasa, in functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L.

Tinerii democrati-liberali au din acest weekend o noua conducere. Monica Iacob-Ridzi a fost aleasa, simbata, presedinte al OT a PD-L, iar Elena Basescu a fost votata ieri in functia de secretar general.
Cu unanimitate de voturi, 774, organizatia si-a ales si presedintele, pe europarlamentarul Monica Iacob Ridzi. Aceasta nu a avut nici o problema in momentul desfasurarii scrutinului, deoarece contracandidatul sau, Stefan Pirpiliu, s-a retras din cursa dupa ce presa a relatat despre faptul ca acesta nu este pe placul lui Traian Basescu, informeaza Cotidianul.

Potrivit Ziua, ieri dimineata, sefii de filiale isi instruiau delegatii cum sa se comporte in timpul discursului lui Boza. Consemnul dat a fost sa nu se aplaude, sa nu se huiduie, sa nu se comenteze in nici un fel. Concomitent, le erau distribuite, pe langa buletinele de vot, si niste cartonase rosii. Cat a vorbit Boza delegatii au fluturat cartonasele rosii primite de la sefii lor, ca o manifestare tacuta de blam la adresa rebelului. Alta a fost atitudinea publicului cat a vorbit Elena Basescu.

Fiica presedintelui si-a inceput expunerea cu precizarea ca nu doreste ca, prin aceasta functie, sa „culeaga roade pentru care nu a trudit”. „Dragi colegi, dragi prieteni, am crescut in acest partid si doresc sa devin om politic in PD-L. Chiar daca ma numesc Basescu, nu sunt mai mult decat o simpla tanara ca si voi si nu doresc sa culeg roade pentru care nu am trudit“, a spus ea. Ea a completat ca si-a inceput cariera politica la fel ca si ceilalti membri ai OTPDL, luand parte la campanii electorale si distribuind afise.

De asemenea, Elena Basescu a tinut sa-i raspunda principalului contracandidat, Bogdan Boza, pentru acuzatiile de nepotism. Fiica presedintelui a afirmat ca prezenta sa in organizatia de tineret a PD-L este „un lucru firesc“, intrucat „se intampla frecvent in familiile oamenilor politici sa se dezvolte credinta intr-un ideal politic, care se transmite de la o generatie la alta”. "In SUA, nimeni nu i-a reprosat presedintelui ca este baiatul lui tata“, a spus Elena Basescu in aplauzele frenetice ale colegilor, unii dintre ei incepand sa scandeze numele Basescu, informeaza Gandul.

La capitolul promisiuni, mezina familiei Basescu a fost extrem de generoasa, asigurindu-i pe colegii sai ca la viitoarele alegeri unu din trei candidati la locale si la generale va fi din cadrul organizatiei de tineret. Un discurs la fel de generos a avut si Bogdan Boza, doar ca acesta a fost nevoit sa-si tina discursul in fata citorva sute de cartonase rosii pe care tinerii democrati i le-au aratat in semn de dezaprobare fata de atacurile lansate de acesta la adresa fiicei presedintelui Basescu.

Al treilea candidat la scaunul Elenei, Cosmin Petrut a obtinut doar 4 voturi si 379, impotriva. De altfel, dandu-si seama ca jocurile sunt facute, iar sala este receptiva la un singur candidat, Patrut a sustinut un discurs extrem de succint, in care a vorbit de necesitatea ca tinerii sa ramana in tara si sa nu-si piarda mandria de a fi roman.

Rezultatul votului a fost unul care a confirmat atmosfera din sala. Contracandidatii Elenei Basescu au obtinut doar sase voturi, dintre acestea doar doua fiind in favoarea lui Boza. Fiica sefului statului a obtinut restul de 377 de voturi.

Potrivit Gardianul, dupa vot, Boza a declarat sec ca rezultatul arata “democratia din partid”, dar si faptul ca tinerii au votat asa cum li s-a cerut. “In partid exista o anumita disciplina care, din punctul meu de vedere, e sinonima cu cenzura”, a spus Boza, aratand ca in ultimele zile s-a confruntat cu “omerta totala “ in PD-L, colegii sai refuzand, de teama unor sanctiuni, sa-i mai raspunda la telefon. "Pe mine unanimitatile, mai ales la o organizatie de tineret, ma ingrijoreaza. Avem pana acum doua exemple: Hugo Chavez si Monica Iacob-Ridzi", a mai spus Boza.

El a mai aratat ca nu va pleca din PD-L, desi se asteapta “la orice” din partea conducerii. Boza i-a urat succes Elenei Basescu in proiectul ambitios pe care si l-a propus si a anuntat ca e dispus, daca se adopta uninominalul, sa candideze in acelasi colegiu electoral la alegerile din toamna.

Adevarul scrie ca presedintele TSD, deputatul Nicolae Banicioiu, a declarat, ieri, ca tinerii din PDL sunt lipsiti de autodeterminare si se multumesc sa scrie dupa dictare, asteptand cuminti in banci. Banicioiu a acuzat-o pe Monica Iacob Ridzi ca si-a intimidat adversarii si a respins competitia. El a mai spus ca alegerile de la OTPD-L au reprezentat inca un episod al serialului "sa mai cantam o oda pentru marele conducator si pentru fiica lui iubita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.