Presedintele Traian Basescu a invitat din nou partidele la Cotroceni, pentru consultari pe teme de educatie.

Intalnirea urmeaza sa aiba loc la Palatul Cotroceni, miercuri 27 februarie si are ca tema Planul National pentru Educatie.

Potrivit Ziua, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat, ieri, ca va refuza orice invitatie la Palatul Cotroceni motivand ca Planul National pentru Educatie este un document "antiromanesc si iresponsabil".

Seful statului a invitat, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, partidele parlamentare pentru a discuta cu acestea despre pactul national pentru educatie, PC, PSD si PNL refuzand invitatia.

Potrivit sefului statului, in acest pachet de legi ar urma sa fie inclusa si reglementarea ca invatarea limbii romane de catre copiii apartinand minoritatilor nationale sa se faca dupa metodologia predarii limbilor straine, relateaza EVZ.

Seful statului a spus ca PD si PLD s-au angajat sa semneze pactul pentru educatie. El a mai declarat ca, daca va constata ca PSD, PNL si PC vor continua sa boicoteze pactul pentru educatie, atunci va indemna partidele care au declarat ca doresc sa semneze documentul, sa o faca, si in cazul in care vor ajunge la guvernare, sa-l aplice, scotand astfel din ecuatie partidele care nu sustin acest demers, relateaza Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.