Motivarea deciziei Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai a fost publicata vineri in Monitorul Oficial astfel ca Guvernul urmeaza sa transmita presedintelui Traian Basescu propunerile pentru Ministerul Justitiei si cel al Apararii.

Guvernul a anuntat pe 15 februarie ca asteapta publicarea in Monitorul Oficial a motivarii deciziei CCR referitoare la cazul Nicolai, urmand ca apoi sa indeplineasca procedurile legale si sa transmita presedintelui propunerile de numire a lui Teodor Melescanu la Ministerul Justitiei si a lui Radu Stroe la Ministerul Apararii.

"Dupa cum am mai declarat, premierul asteapta publicarea motivarii deciziei CCR in Monitorul Oficial, dupa care va urma procedura obisnuita", a declarat, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
Judecatorii Curtii Constitutionale au facut publica, pe 15 februarie, motivarea deciziei referitoare la conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Romaniei in cazul numirii Noricai Nicoai la Ministerul Justitiei. Motivarea urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

CCR a decis, pe 7 februarie, cu majoritate de voturi, in cazul sesizarii premierului Tariceanu privind numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, ca presedintele Romaniei poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze alta persoana.

Curtea Constitutionala a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Presedintele Romaniei, in legatura cu numirea doamnei Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei si a decis ca, in exercitarea atributiilor prevazute de art.85 alin.(2) din Constitutie, presedintele Romaniei poate refuza, o singura data, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane in functia vacanta de ministru. De asemenea, Curtea a decis ca primul-ministru este obligat sa propuna o alta persoana pentru functia de ministru al Justitiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.