Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi si fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, dau simbata si duminica ultimele lupte pentru preluarea sefiei Organizatiei de Tineret a PD-L in cadrul unui congres ce se va desfasura la Sala Palatului din Capitala.

Daca Ridzi nu are contracandidat pentru postul de presedinte al organizatiei, Elena Basescu se va confrunta cu doi concurenti pentru functia de secretar general: Bogdan Boza, de la sectorul 1, si Calin Petrus, de la Dolj, iar campania electorala pentru acest scaun s-a lasat cu scandal, informeaza Cotidianul.

Boza a atacat-o direct pe fiica presedintelui Basescu, spunind ca gestul sau de a candida "reprezinta un vot de blam adresat inscaunarilor dinastice”. Reactia sa a stirnit furia conducerii partidului, care, in frunte cu presedintele Emil Boc, i-au sugerat in citeva rinduri sa coboare tonul si sa abordeze un discurs fara atacuri la persoana. Mai mult, potrivit acuzatiilor lui Boza, viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu i-ar fi cerut sa renunte la candidatura.

Potrivit Gardianul, Bogdan Boza a precizat ieri, intr-un comunicat remis presei ca apelul lui Stefan Pirpiliu catre organizatii de a nu-l vota pentru acest post este proba presiunilor care se fac asupra delegatilor de la Congresul OT PD-L. „Imi exprim dezamagirea fata de faptul ca presedintele OT PD-L Bucuresti, Stefan Pirpiliu, este mai degraba interesat sa decredibilizeze un coleg de partid al domniei sale decat sa identifice solutii pentru problemele specifice ale tinerilor“, se mai arata in comunicatul lui Boza. De asemenea, Boza i-a cerut lui Pirpiliu sa probeze declaratia potrivit careia el ar fi o „unealta a unora din afara PD-L“ sau sa isi ceara scuze public, considerand ca respectiva afirmatie este „o speculatie lipsita de temei si totodata o calomnie“.

Liderul OT PD-L Bucuresti, Stefan Pirpiliu, a declarat, in urma cu doua zile, ca va cere filialelor care i-au sustinut anul trecut candidatura la presedintia OT PD-L sa nu il voteze pe Bogdan Boza la functia de secretar general al organizatiei, ci pe Elena Basescu, fata sefului statului.

Presedintele Organziatiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, a declarat, ieri, ca sustine candidatura Monicai Iacob Ridzi, de acelasi sprijin beneficiind si Elena Basescu. „Noi avem o rezolutie de anul trecut a organizatiei de femei, in care am spus ca vom sustine orice candidatura a unei femei la functii interne si externe din PD-L.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.