Marian Vanghelie a cerut si a primit, joi seara, din partea colegilor sai din PSD Bucuresti un vot de incredere pentru a fi candidatul partidului la Primaria Bucuresti.

Vanghelie a cerut votul dupa ce Dan Tudorache, seful PSD sector 1, i-a ridicat mingea la fileu cu o provocare: „Orice presedinte are obligatia sa candideze”.

Potrivit Gandul, primarul sectorului cinci a fost votat in unanimitate de Consiliul PSD Bucuresti drept candidat la Primarie, dupa ce le-a prezentat colegilor sai un sondaj comandat de el, care arata ca, dintre pesedisti, cele mai mari sanse de castig le are el si Sorin Oprescu.

La finalul sedintei, Vanghelie a anuntat rezultatul votului, dar a precizat ca nu va accepta nominalizarea pana nu se va consulta cu Sorin Oprescu. „Daca Sorin Oprescu va dori sa candideze, eu il voi sustine”. Vanghelie a precizat ca viitoarea candidatura din partea PSD „se joaca” doar intre el si Sorin Oprescu, ceilalti lideri pesedisti carora li s-a masurat popularitatea in sondajul invocat fiind cotati cu sub 10%.

Sorin Oprescu nu vede insa de ce ar trebui sa discute cu Vanghelie. “Din moment ce organizatia doreste ca Vanghelie sa candideze, atunci sa candideze el. Exista o disciplina in partid, nu? Sa ne intalnim si sa vorbim ce? Sa ne intelegem ce? Aici e pe emulsia generala... daca emulsia generala, adica acest Consiliu al organizatiei, a hotarat sa se duca Vanghelie, sa se duca el si sa-si asume responsabilitatea”, a declarat Oprescu pentru Jurnalul National, neexcluzand totusi sa poarte o discutie cu liderul filialei bucurestene.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat in schimb, la Antena 3, ca este “o chestiune rationala” ce spune Vanghelie, dar a precizat ca decizia finala cu privire la candidatii PSD pentru primariile din marile orase, inclusiv Bucuresti, va fi luata de comun acord intre conducerea centrala a partidului si organizatiile respective “pe baza de sondaje si de prietenie”.

Liderului PSD Bucuresti declara, sambata, ca, in acest moment, formatiunea are comandate doua sondaje de opinie, unul la nivel central, "pe care-l lucreaza Mircea Geoana" si unul local, desfasurat de PSD Bucuresti (cate unul pe sector, plus Capitala) pentru a afla profilul candidatului dorit la primariile de sector si Primaria Bucurestiului.

Ziua scrie ca desi sondajul nu este finalizat, Marian Vanghelie a declarat ca, intr-o prima etapa, pe un esantion de 3000 de respondenti, se plaseaza la un procent de 20%, in timp ce Sorin Oprescu la 21-22%, iar restul colegilor sai din PSD sub 10%. "Mi-as dori sa castigam Bucurestiul. Daca din sondaje reiese ca as putea fi un posibil candidat, ma bat atunci pentru aceasta candidatura. La sectorul 5 castig din primul tur", a mai declarat social-democratul. El a mai spus ca Adriean Videanu nu are in niciun caz peste 50% asa cum se arata intr-un sondaj intern al PD-L.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.