Tariceanu si-a asumat rolul de coordonator al relatiilor Parchetelor, CSM si ANI cu UE

Seful Executivului i-a atentionat pe responsabilii din Justitie sa respecte termenele si sa rezolve problemele semnalate de Comisia Europeana, invocand faptul ca Guvernul este facut responsabil pentru deficiente. La discutiile de ieri, de la Palatul Victoria, au fost chemati: presedintele CSM, procurorul general al Romaniei, seful DNA, presedintele Instantei Supreme, vicepresedintele ANI, fostul si actualul ministru de Justitie. Dintre acestia, doar ministrul Justitiei ii este subordonat premierului.

"Lucrurile stau foarte simplu: interlocutorul roman pentru Comisia Europeana este Guvernul, si noi suntem tinuti responsabili de toate cand, in realitate, stiti foarte bine ca lucrurile nu stau chiar asa, deoarece exista un cadru administrativ. Aceasta reuniune este dedicata modului in care noi colaboram pentru a reusi sa indeplinim conditionalitatile pe care le avem si pentru a reusi in final sa incheiem acest mecanism european de cooperare si verificare", le-a spus Tariceanu participantilor la intalnire, conform Mediafax. El a aratat ca o justitie solida, independenta si credibila necesita un proces de reforma.

"Suntem o tara membra UE si cred ca ar trebui sa existe capacitatea interna, politica si institutionala ca aceste reforme si modificari sa le putem face singuri, sa nu existe cineva care sa ne arate drumul cel bun. Vreau sa va spun ca, in acest sens, am o oarecare experienta, pentru ca in 2005, cand am preluat mandatul de prim-ministru, Romania era tot condusa de Fondul Monetar International si Banca Mondiala, dar le-am demonstrat ca putem sa facem aceste lucruri si singuri. Ca tara europeana, cred ca trebuie sa ne mentinem aceasta responsabilitate", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.