BEC a interzis mesajele electorale

Prima neregula pe care a semnalat-o dis-de-dimineata partidul de la putere semnala faptul ca incepand de sambata, mai multi utilizatori de telefonie mobila au primit SMS-uri "cu caracter ofensator la adresa candidatului la Presedintie al Uniunii PSD+PUR, Adrian Nastase". In fapt, este vorba de trei seturi de mesaje in versuri cu care utilizatorii de telefonie mobila s-au putut delecta si ieri si sambata: "Si daca ramuri bat in geam/Si tu votezi cu Bombo/ Eu imi bag p...-n el de neam/ Si emigrez in Congo". Dupa acest mesaj, a venit si continuarea: "Iar in drum spre Congo/ Stau si meditez/ Mai bine-i dau o m..., decat sa emigrez". De la aceste doua mesaje au plecat si derivatele: "Scrie prin ziare, prin sondaje CURS/ Cum c-o sa castige unul de e URS/ Tu esti OM destept de la oras/ Deci voteaza DA, un IEPURAS"; "Cu Bombonel daca votezi/ Ca-n China vom manca orez/ Vom face toti copii in noapte/ Ei vor manca doar corn cu lapte!".

Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a primit cu un zambet complice intrebarea privind SMS-urile in versuri asupra carora partidul de la putere a promis sa sesizeze "organele abilitate". Potrivit lui Corlatean, in aceste mesaje exista "afirmatii ofensatoare la adresa candidatului PSD+PUR la presedintie". "Sunt indemnuri la a nu vota pe nu- stiu-cine si vizeaza o chestiune ce tine de datele cu caracter personal", a nuantat Corlatean mesajele care il vizau direct pe liderul PSD Adrian Nastase, poreclit adesea "Bombonel". Corlatean nu a dat insa vina pe Alianta PNL-PD pentru imprastierea acestor sms-uri precizand ca pot veni de la orice oponent politic.

SMS-urile electorale, interzise de BEC
Biroul Electoral Central (BEC) a reactionat ieri la sesizarea Uniunii PSD+PUR referitoare la SMS-uri si a decis interzicerea mesajelor electorale transmise pe telefoanele mobile care au caracter calomniator. Dan Matei Agathon, reprezentantul PSD in BEC, a declarat ca decizia are aplicabilitate imediata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.