Nepotul Tamarei, insinueaza ca adversarii sai pregatesc fraudarea alegerilor de la Consiliul National.

Candidat la sefia Consiliului National al PSD, care se reuneste maine, Adrian Nastase acuza actuala conducere ca a dus partidul in jos si ameninta cu posibilitatea convocarii unui Congres extraordinar dupa alegerile locale. Tensiunile din partid sunt alimentate si de opozitia lui Ion Iliescu fata de motiunea de cenzura trambitata de Geoana. Un nou sondaj ATLE vine in ajutorul presedintelui PSD, prezentandu-l pe Nastase drept cel mai corupt politician.

Potrivit Gandul, Nastase a reclamat, pe blogul personal, dar si pe cele ale lui Dan Andronic (fost consilier) si Anca Alexandrescu (actual consilier), manevrele pe care Mircea Geoana le face inaintea Consiliului cu listele de votanti.

"Colegii imi spun ca, dintr-un judet unde 14 membri de Consiliu sunt adusi si sase invitati. Un coleg din Moldova imi sugereaza ca la sedinta, cineva ar putea propune eliminarea alegerii presedintelui si trezorierului de pe ordinea de zi". Conducerea centrala ar fi trimis in judete circulare in care se sugera ca pot fi adusi „invitati” care, eventual, sa voteze in locul titularilor. Nastase a sustinut ca a fost informat de diferiti colegi ca „se incearca schimbarea lor cu alte persoane sau, in cel mai rau caz, lasarea lor acasa, pentru ca ar putea vota dupa capul lor“.scrie fostul premier, citat de Ziua.

Conducerea s-a aparat si a prezentat o nota interna, din 20 februarie, conform careia "orice modificare in componenta liste de membri ai Consiliului National (CN) se face numai cu aprobarea presedintelui, care va aproba si eventuala lista de invitati".

Fostul premier a spus la Realitatea tv ca are sanse reale pentru castigarea presedintiei CN si ca nu ar fi intrat in lupta daca nu credea acest lucru. "Am posibilitatea intr-un fel de a-mi clarifica relatia cu colegii mei intr-un mod institutional, intr-un mod foarte direct", a sustinut Nastase. Surse din partid ne-au declarat ca fostul premier a avut contacte cu mai multi sefi de filiale care l-au asigurat de sprijinul lor. Pentru a-si atrage de partea sa colegii din Bucuresti, Nastase a lasat sa se inteleaga ca va sustine candidatura lui Vanghelie pentru Primaria Capitalei.

Consilierul lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu, a scris pe blogul ei despre anumite incercari de a se sabota votul de la Consiliul National. "Ca sa intelegeti cat de nelinistiti sunt unii, trebuie sa va spun ca am aflat despre faptul ca au imaginat un nou mod de a verifica votul secret de la Consiliul National. Responsabilii de grup isi vor obliga oamenii sa isi fotografieze votul cu telefonul mobil", a declarat ea, relateaza Adevarul.

Spusele fostului premier sunt confirmate de surse din PSD, acestea sustinand pentru Jurnalul National, ca in filialele conduse de apropiati ai lui Geoana (gen Timis, Brasov, Alba) se incearca inlocuirea membrilor alesi ai Consiliului cu oameni care vor vota impotriva lui Nastase. In plus, spun sursele citate, ar exista o strategie intreaga prin care fidelii lui Geoana doresc sa impiedice revenirea fostului premier. Din aceasta ar face parte si "parazitarea Consiliului cu teme fulminante" ca motiunea de cenzura si alegerile anticipate, urmarindu-se in acest fel sa se distraga atentia de la alegerea presedintelui si a trezorierului. Din aceasta perspectiva, unii ar intentiona sa propuna amanarea alegerilor. Pe de alta parte, mai arata sursele citate, este discutata si varianta ca la Consiliu sa se propuna un vot de blam impotriva lui Ion Iliescu pentru declaratiile publice contrare pozitiei oficiale a partidului, vot care sa fie folosit pentru crearea unei mase critice la adresa lui Nastase, sustinut de Iliescu pentru functia de sef al Consiliului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.