Presedintele Basescu a scapat de o eventuala sanctiune pentru inalta tradare, deputatii din Comisia juridica a Camerei renuntand sa mai amendeze Codul Penal si sa introduca infractiuni specifice faptelor comise de primul om in stat.

Amendamentul apartinea deputatului PSD Eugen Nicolicea, care a renuntat insa ieri la introducerea unui nou text in CP. El si-a retras si amendamentul referitor la raspandirea de informatii si date false de natura sa prejudicieze siguranta nationala, informeaza Gardianul.

Explicatia lui Nicolicea a fost ca vrea sa se asigure ca propunerea de modificare a Codului penal trece fara probleme de plenul Camerei si nu mai exista riscul returnarii la Comisie.

Comisia juridica a Camerei a dat raport pozitiv propunerii de modificare a Codului Penal fara amendamentele lui Nicolicea, stabilind ca abuzul in functie, abuzul prin ingradirea unor drepturi si purtarea abuziva pot fi cercetate de procurori, din oficiu, numai daca cei incriminati sunt functionari publici.

Potrivit Jurnalul National, Serban Nicolae a spus ca, daca initiativa sa va fi acceptata de Parlament, procurorii pot cerceta in continuare din oficiu abuzurile in serviciu ale functionarilor, in timp ce pentru cei care sunt subiecti de drept privat trebuie sa existe o plangere prealabila a partii vatamate. El a spus ca daca exista o plangere, exista si posibilitatea unei intelegeri intre cele doua parti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.