Vicepresedintele Uniunii Populare Social Crestine (UPSC), Paul Sarbu, a depus ieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) o plangere penala impotriva ministrului Agriculturii, Dacian Ciolos, in care il acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice.
Potrivit UPSC, ministrul ar fi permis infiintarea Organizatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii (OUAI) "Baneasa-Grivco" si "Insula Mare a Brailei", fara ca societatile constitutive - SC Grivco SA si SC TCE 3 Brazi SRL - sa intrunesca conditiile cerute de lege pentru acest tip de asociere. Uniunea apreciaza ca, in cazul OUAI "Insula Mare a Brailei", prejudiciul adus statului este de aproximativ 24,5 milioane de euro, reprezentand subventii pentru irigatii si datorii anterioare pe care ADS le are de recuperat de la SC TCE 3 Brazi SRL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.