"Mi-am depus astazi (ieri - n.r.) candidatura la secretarul general al PSD si sper ca toti colegii mei vor intelege ca nu este vorba de un obiectiv personal. Nu am nevoie in CV-ul meu politic de galoane suplimentare" - a declarat Adrian Nastase, citat de 7plus.

Decriptarea afirmatiei a fost facuta tot de Nastase, in interviul recent dat de acesta unui cotidian central. Conform acestuia, fostul lider al PSD nu vizeaza "scaunul" - adica functia propriu zisa - ci "o pozitie care sa determine o actiune eficienta". "Daca vorbim despre strategie, atunci trebuie sa cunosti bucataria partidului, nu poti sa o faci de la Biblioteca Nationala" - a conchis Nastase, referindu-se astfel la incercarea lui Geoana de a-l neutraliza cu ajutorul unei implicari patriotice, fara nicio functie, in viata partidului. Tinind cont de faptul ca presedintele Consiliului National este membru de drept al BPN - cel mai important for al partidului, este clar de ce tinteste Nastase aceasta functie. Practic, daca va fi ales, se poate spune ca Adrian Nastase a fentat congresul partidului (inclusiv pe colegii care l-au obligat sa se retraga din toate functiile) si a revenit, pe o usa laturalnica, in conducerea partidului.

Dupa cum informeaza Ziua, saptamana trecuta, Nastase a fost desemnat sa scrie, alaturi de Popescu, oferta electorala a PSD. Pentru Nastase ar urma sa fie creata, daca accepta, o comisie interna de monitorizare a activitatii Presedintiei.

Citeste si:

Potrivit Gandul argumentul pe care Mircea Geoana i l-a oferit lui Nastase la ultima intalnire dintre cei doi pe aceasta tema a fost ca o ramanere „in umbra” ar fi mai utila partidului, deoarece Nastase are inca probleme de imagine cauzate de dosarele sale de la DNA. Nastase a considerat insa ca a stat destul pe tusa in partid si va testa vineri de cata sustinere se bucura revenirea sa in conducere printre cateva sute de pesedisti, cat numara Consiliul National - un fel de Congres mai mic al partidului.

EVZ scrie ca pentru a marca lansarea candidaturii, Nastase isi programase ieri-seara doua aparitii televizate, la TVR si la Realitatea. De altfel, in ultimele saptamani, de cand si-a manifestat intentia de a reveni in conducerea PSD, Adrian Nastase s-a aflat in plina campanie mediatica. El a avut nu mai putin de 15 interviuri in presa scrisa, la radio si televiziuni, majoritatea la Antene si Realitatea.