Controversata Lege a berii, indicata de presedintele Traian Basescu fiind un act normativ „pentru infractori”, a fost repusa in circuitul Camerei Deputatilor pentru a fi revotata.

La solicitarea deputatului Aurel Vladoiu (PSD), Biroul Permanent si-a argumentat decizia prin faptul ca proiectul de lege a fost supus votului final fara titlu si fara articole iar votul din sesiunea februarie - iunie 2007 asupra acestui proiect de lege nu a respectat mai multe prevederi din Regulament.

Legea berii, care prevede scutirea micilor producatori de bere de la plata obligatiilor fiscale restante la 31 decembrie 2003, a fost initiata de patru deputati PD - Radu Catalin Dragus, Gratiela Iordache, Mircea Man si Petru Movila, de deputatul PNL Cristian Mihai Adomnitei (acum ministrul Educatiei), precum si de deputatul independent Cristian Boureanu (membru PLD), si a fost catalogata de Traian Basescu drept un act normativ "pentru infractori", informeaza Gandul.

Potrivit EVZ, propunerea legislativa are prevederi asemanatoare cu un act normativ initiat de deputatul PD Alexandru Mocanu, pe care acesta il retrasese in urma unui scandal de presa. Surse parlamentare sustineau la acea vreme ca Mocanu ar fi fost interesat in adoptarea proiectului de lege, intrucat sotia sa ar avea legaturi cu doua fabrici de bere care aveau datorii la stat. Initial, legea berii a fost adoptata de parlament, dar a fost ulterior respinsa, dupa ce presedintele Basescu a cerut reexaminarea ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.