Marian Vanghelie, aspirant la postul de edil-sef al Capitalei, si-a comandat un sondaj de opinie cu privire la candidatii PSD pentru Primaria Generala, dar posibilii sai concurenti il trateaza cu ironie.

Rezultatele partiale ale acestui sondaj, obtinute dintr-un esantion de 3.000 de subiecti din totalul de 6.000, au fost date publicitatii sambata de Marian Vanghelie, liderul PSD Bucuresti, in emisiunea 3x3 de la Realitatea TV.

Senatorul Sorin Oprescu se situeaza pe primul loc in optiunile bucures­tenilor cu 21%-22%, edilul de la 5 urmand pe pozitia a doua cu 20%. “Ceilalti colegi din PSD au sub 10%”, a spus Vanghelie, acestia fiind, dupa cum i-a nominalizat anterior ca potentiali candidati testati in sondaj, Victor Ponta, Cristian Diaconescu, Titus Corlatean si Serban Nicolae. Vanghelie zice insa ca nimeni “nu se poate bate la fel de bine” ca el, dupa cum informeaza Jurnalul National.

“Nu stiu daca doresc. Poate nu vor, poate au anumite relatii interumane cu anumite persoane, poate nu au aceeasi dorinta ca mine sa se bata, poate nu vor sa-si asume riscul. Pozitia, varsta ma avantajeaza si am curajul necesar sa ma bat cu ei fara nici o problema”, a explicat Vanghelie, avertizand ca, daca va sta bine in sondaje, nimeni nu va putea sa il opreasca sa candideze.

Desi cel mai bine plasat, Sorin Oprescu ii face invitatia lui Vanghelie sa intre el in cursa. “Faptul ca are 20% si este pe locul al doilea il indrituieste sa participe, ca un adevarat sef de fi­liala, pentru ca are sanse foarte mari, si sa isi asume responsabilitatea”, spune senatorul.

Potrivit Gandul, Victor Ponta, care si-a exprimat in mai multe randuri disponibilitatea de a candida din partea PSD la Primaria Capitalei, a declarat ca Vanghelie a trucat datele. „In locul lui sunt eu, cu peste 20%, si in locul meu e el, sub 10%”, a afirmat Ponta. El se bazeaza pe un sondaj facut de PD-L, care masura popularitatea in Bucuresti a adversarilor din PSD. Potrivit acestui sondaj, pe primele locuri s-ar afla Victor Ponta, Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu. „Nu cred in sondajele lui Vanghelie. Si eu pot sa-mi fac un sondaj in care sa am 45%”, a mai spus Ponta. Si Mircea Geoana a comandat un sondaj propriu, care insa nu este gata, nimeni in partid neavand cunostinta care sunt personalitatile pe care seful lor le vizeaza pentru o posibila candidatura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.