Presedintele PC, Daniela Popa, a criticat ieri Ministerul Sanatatii pentru sustinerea OUG 20/2007, care prevede ca personalul medical care lucreaza in zone unde minoritatile nationale depasesc 20% din populatie trebuie sa cunoasca limba acelei minoritati.
“Ordonanta promovata de minister este anti­ro­maneasca si discri­minatorie pentru romanii din judetele cu populatie majoritar maghiara”, a sustinut Daniela Popa.

Actul normativ a fost recent discutat de deputatii din Comisia de sanatate, doi reprezentanti ai UDMR si ministerul Sa­natatii ple­dand in favoarea acestuia. “Preve­derea privind cunoasterea de personalul medical a limbii mino­ritatilor vizeaza in mod evident sa­tisfacerea revendicarilor UDMR”, a acuzat presedintele PC, precizand insa ca preocuparea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru agenda UDMR se explica usor, “daca luam in calcul ca ordonanta induce si posibilitatea ministerului de a decide daca face sau nu lici­tatie in cazul tratamentelor pentru bolile din programele natio­nale”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.