In ultima zi de depunere a candidaturilor pentru functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L, si-au depus candidaturile inca doi pretendenti in afara de Elena Basescu.

Pina in urma cu doua zile, singurul pretendent pentru functia de secretar general a Organizatiei de Tineret a PD-L era Elena Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu. Ieri, in ultima zi de depunere a candidaturilor, s-au mai anuntat inca doi pretendenti. Bogdan Boza, de la Sectorul 1, si Calin Petrus, de la Organizatia Dolj. Primul a declansat un scandal imens in momentul in care a anuntat ca va candida doar pentru a da “un vot de blam adresat inscaunarilor dinastice”, atacind-o direct pe Elena Basescu. Chiar si programul pe baza caruia candideaza poarta numele “Ofer profesionalism, nu nepotism”. Din aceasta cauza, Bogdan Boza sustine ca, imediat dupa ce si-a anuntat candidatura, liderii partidului i-au transmis, prin presedintele PD-L Sector 1, Razvan Murgeanu, ca il vor da afara din partid. “Am primit astfel de mesaje de la cineva care e consilierul unui membru BPN si astazi (vineri - n.r.) presedintele partidului (Emil Boc - n.r.) l-a sunat pe Murgeanu iar si i-a spus ca dupa alegeri sa ma dea afara. Ieri mi-a zis Murgeanu ca, daca o sa mai fac vreo declaratie, o sa fiu dat afara”, ne-a declarat Boza.

Razvan Murgeanu sustine insa ca nimic nu este adevarat. “Nu-i adevarat. Nu m-a sunat Boc. Ce treaba are el cu organizatia mea?”, spune Murgeanu. In plus, el sustine ca, de fapt, singurul motiv pentru care Boza a pornit acest scandal este faptul ca urmareste doar sa-si faca publicitate pentru a pleca la un alt partid. “Nu a spus nimanui ca vrea sa candideze, nu a anuntat pe nimeni ca isi doreste acest lucru. S-a dus direct la presa sa-si faca publicitate. Am avut o discutie cu el dupa ce si-a anuntat candidatura si i-am spus ca nimeni nu are nimic impotriva ca el sa candideze. Dar prin astfel de acuzatii nu face decit sa aduca atingere partidului si atunci voi fi obligat sa-l dau afara. In discutie i-am explicat ca poate aceste declaratii impotriva PD-L il vor ajuta sa-si negocieze o pozitie in PSD sau in PNL, dar astia il vor folosi in campanie si dupa aia il vor arunca. Se pare ca nu a inteles”, ne-a explicat Murgeanu.

La rindul ei, Elena Basescu sustine ca nu are nimic impotriva candidaturii lui Bogdan Boza, si spune ca este firesc sa-si doreasca o functie in partidul pe care l-a condus tatal ei. “Este partidul in care am crescut, partidul pe care l-a condus tatal meu, ce ar trebui sa fac, sa plec in alt partid? Am informatii ca Bogdan Boza isi dorea de ceva vreme sa plece din partid, mai ales dupa ce a fost dat afara din organizatia de Buzau, de Cezar Preda, si a ales sa plece in mod spectaculos, lovind in mine. Nu ii va interzice nimeni sa candideze, dar totul e s-o faca in mod civilizat”, spune Elena Basescu. Scandalul iscat de Boza vine dupa un altul, de asta data la virful conducerii organizatiei, intre candidatii pentru presedintia organizatiei de tineret. Este vorba de europarlamentarul Monica Ridzi si interimarul organizatiei, Stefan Pirpiliu. Ultimul s-a retras din cursa saptamina trecuta.

Bogdan Boza, membru PDL Sector 1, a anuntat ca vrea sa fie contracandidat al Elenei Basescu la functia de secretar general al OTPDL, el precizand ca, atat timp cat se vor vota persoane, nu proiecte, partidul va avea avea parte de "dinastii", "inscaunari" si retrageri din motive personale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.