Fostul sef de stat Ion Iliescu s-a intalnit, ieri, cu fostii colegi de liceu, la Colegiul National "Spiru Haret", la 60 de ani de la absolvire.

Cu aceasta cazie a rememorat cum, impreuna cu acestia, a provocat "o revolutie" in sistemul educational, printr-o scrisoare adresata ministrului de atunci.

Potrivit Jurnalul National, povestea a fost asa: cand avea 15 ani, in Romania libera a aparut o dezbatere despre ce inseamna democratie in scoala si intr-o recreatie a redactat impreuna cu colegii un statut al comitetului de clasa, ceea ce a insemnat "o revolutie la acel moment". "Ne-am dus cu un memoriu catre ministrul Educatiei Nationale si a aparut in Romania libera scrisoarea noastra deschisa catre ministru. Era in februarie 1945. Chestiunea asta a starnit o valva uriasa. Eram pustani, clasa a cincea, cei mari ne luau peste picior. Dar in septembrie, cand a aparut reglementarea de la minister, ca sa se aleaga comitetul de clasa, va dati seama ca a fost o victorie a celor din clasa a patra", a spus fostul presedinte, amintindu-si ca, dupa aparitia scrisorii, dirigintele clasei le-a "tras o mustruluiala" si i-a facut "golani".

Dupa cum relateaza Gandul, Iliescu a mai spus ca intalnirea cu fostii colegi de liceu reprezinta "momentul cel mai placut al anului", cand pot sa isi reaminteasca perioada in care aveau 17-18 ani. Intrebat daca in liceu facea nebunii, Ion Iliescu a raspuns: "Ei, cum dracu sa nu?! Pai asta e natura tineretii!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.