Audierile maraton de la comisia parlamentara de ancheta a situatiei din televiziunea si radioul publice au scos la iveala o situatie inedita. Audierile au fost filmate in permanenta de un cameraman al postului public, insa cu toate acestea pe post nu s-au difuzat marturiile incomode pentru conducerea TVR.
Sub protectia anonimatului, angajati ai TVR au dezvaluit membrilor comisiei de ancheta ca, de fapt, casetele ajung la Valentin Nicolau, iar acesta le foloseste pentru a fi la curent cu ceea ce spun opozantii sai pentru a putea reactiona direct ori prin interpusi (apropiatii sai care urmeaza sa fie audiati la comisia de ancheta).

Au fost zile in care oboseala si-a spus cuvantul, audierile durand si cate 14 ore. Intr-un moment in care cameramanul televiziunii il filma cu insistenta, vineri dupa-amiaza, dupa o saptamana epuizanta de audieri, senatorul PNL Adrian Cioroianu a protestat: "Daca se confirma informatiile potrivit carora aceste imagini vor fi folosite pentru prezentarea defavorabila a membrilor comisiei, este foarte grav. Avem, de asemenea, informatii ca vor fi difuzate imagini cu noi in diferite ipostaze, oricui i se poate intampla sa se intinda, sa caste chiar, intr-o pauza, dupa 14 ore de audieri. Nu ne-am inscris la Big Brother. La 14 ore de munca este imposibil sa nu faci o greseala". In aceste conditii, unii dintre angajatii TVR au cerut sa fie audiati doar dupa iesirea din sala a cameramanului postului public.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.