Primarul Capitalei refuza candidatura pentru un nou mandat, desi se plaseaza pe primul loc, intr-un sondaj comandat de PD-L. El nu este singurul lider care refuza o candidatura pentru acest post.

Potrivit unui sondaj intern comandat de PD-L, actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, ar fi reales din primul tur de scrutin, cu 54% din voturile bucurestenilor. Sondajul realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (CSOP), prezentat liderilor PD-L miercuri seara, arata ca Videanu este urmat de primarul sectorului 3, Liviu Negoita, cu 46%, de secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, si de viceprimarul Razvan Murgeanu, ultimii doi avand o popularitate in jurul a 40%. Datele sondajului sunt preliminare si fac parte dintr-o cercetare mai ampla, care va fi finalizata zilele urmatoare, informeaza Curentul.

PD-L are probleme cu desemnarea candidatului ideal pentru Primaria Capitalei, dintre cei nominalizati in sondaj, doar viceprimarul Razvan Murgeanu declarandu-se dispus la o eventuala candidatura pentru postul de edil-sef. „Daca partidul decide asta, eu candidez. Nu am nici o problema. Imi iubesc orasul, am experienta si ar fi o mare onoare pentru mine sa fiu desemnat candidat din partea PD-L“, a declarat pentru Gardianul viceprimarul Murgeanu.

Din cauza dezinteresului pentru postul de edil-sef, ar fi avut loc unele tensiuni, miercuri seara, intre liderii partidului. Videanu isi mentine refuzul categoric de a mai candida pentru un nou mandat. Liviu Negoita a declarat si el ca nu e interesat de Primaria Capitalei. „Chiar daca am intrat in masuratorile sondajului, eu am anuntat inca de acum 3 ani conducerea partidului ca nu merg la PMB, si raman la sectorul 3“, a precizat Negoita. Un alt potential primar, Radu Berceanu, declina si el oferta. „Faptul ca nu sunt printre primii favoriti nu face decat sa ma linisteasca“, a comentat amuzat senatorul, aratand ca a avut mici dispute cu colegii pentru ca l-au plasat in sondaj fara sa-i ceara parerea.

"Pentru ca Adriean Videanu nu intentioneaza sa mai candideze si nici ceilalti nu sunt foarte hotarati sa ii ia locul, vom mai face inca o cercetare calitativa in uma carei vom stabili clar cine intra in cursa. Probabil se va alege intre Blaga si Murgeanu, pentru ca Negoita vrea neaparat sa ramana la sectorul 3", au declarat sursele din PD-L, pentru Ziua.

Tot Ziua scrie ca principalul adversar in Bucuresti nu mai este PSD, ci PNL. Datele sondajului au aratat ca, in eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, candidatul PD-L s-ar confrunta cu un liberal. In chestionarul CSOP, au fost luate in calcul, din partea PNL, candidatura lui Ludovic Orban sau Bogdan Olteanu. In functie de aceste informatii, pedelistii au deja stabilita o strategie de campanie. O confruntare finala cu Marian Vanghelie sau cu Victor Ponta este improbabila. Strategia anti-Vanghelie este elaborata doar pentru Sectorul 5. Desi la discutiile de miercuri nu s-a luat in calcul situatia la sectoare, Bodu ramane cel mai probabil contracandidat al presedintelui PSD Bucuresti.

Cat priveste candidatii la primariile de sector, PD-L ii ia deocamdata in calcul pe Razvan Murgeanu (sectorul 1), pe Dan Ionescu (sectorul 2), Liviu Negoita (sectorul 3), Radu Silaghi (sectorul 4), Sebastian Bodu (sectorul 5) si Cristian Poteras (sectorul 6). in cazul in care Razvan Murgeanu va merge la Primaria generala, candidatul PD-L pentru sectorul 1 ar putea fi fostul pesedist Vasile Gherasim.

Aflarea datelor preliminare din sondaj a provocat iritare in randul unor lideri ai partidului. Unii ii acuza pe noii lor colegi proveniti din Partidul Liberal-Democrat ca nu respecta confidentialitatea discutiilor din interiorul forurilor PD-L. "Cand eram doar in PD, aceste lucruri nu s-ar fi intamplat", a spus un pedelist iritat de indiscretiile colegilor de partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.