UCM dixit: „In localitatile cu o minoritate de peste 20% din locuitori sa se predea obligatoriu limba minoritatii respective”

Uniunea Civica Maghiara (UCM), scaunul Sfântu Gheorghe, a trimis, sub forma electronica, o serie de propuneri pentru proiectul Legii invatamântului la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Presedintele UCM Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan ne-a declarat ca una dintre propuneri vizeaza folosirea limbii minoritatilor, pe lânga limba oficiala, in actele si documentele scolare.

O alta propunere a UCM se refera la finantarea de la bugetul de stat nu doar a unitatilor si institutiilor de invatamânt preuniversitar de stat ci si a celor confesionale.

Potrivit propunerii UCM „pentru o mai buna convietuire, in localitatile unde o minoritate reprezinta peste 20% din locuitori, sa se predea obligatoriu limba, istoria si geografia minoritatii respective”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.