Seful Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor, Mircea Ifrim (PRM), s-a hotarat sa rezolve de unul singur criza medicamentelor si a anuntat ca va descinde in farmacii pentru a cere socoteala in legatura cu preturile practicate.

Desi el a precizat ca intreaga comisie va participa la aceste verificari, membrii forului au subliniat ca nu este de competenta lor sa faca asemenea controale.

Ifrim a declarat, ieri, ca membrii comisiei de sanatate se vor duce, doua zile la rand, in control la farmacii pentru a vedea "realitatea concreta" si a verifica daca medicamentele se vand sau nu, dar si datele legate de pretul lor, de distribuitori si de depozitare. "Vrem si noi sa vedem ce se intampla, se pare ca farmaciile au medicamente si nu vor sa vanda", si-a motivat demersul peremistul, potrivit Mediafax.

El a recunoscut totusi ca Ministerul Sanatatii a inceput deja un control similar. Potrivit declaratiilor sale, Ifrim este gata sa ia si masuri impotriva acestor farmacii, care pot ajunge pana la "neincheierea de noi contracte cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru medicamentele compensate".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.