Vicepresedintele PD-L Anca Boagiu acuza Guvernul ca isi aroga atributii ale Parlamentului si presedintelui in relatia cu Uniunea Europeana.
Criticile sale vizeaza infiintarea Consiliului pentru afaceri europene, institutie infiintata recent, aflata in subordinea primului-ministru, care ar trebui sa se ocupe de coordonarea pozitiei institutiilor romane in raport cu cele europene.

Boagiu afirma ca Guvernul incearca sa elimine dreptul Parlamentului si presedintelui in formularea pozitiilor Romaniei in cadrul Uniunii. "Este inacceptabil ca in contextul recent ratificatului Tratat de la Lisabona, care acorda puteri sporite Parlamentelor nationale, Guvernul sa adopte o Hotarare prin care Parlamentul are rol pur decorativ, nefiind implicat de facto in construirea pozitiilor tarii noastre", se arata in comunicatul Ancai Boagiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.