Demisia lui Melescanu de la Ministerul Apararii este strategia liberalilor pentru contracararea refuzului lui Basescu de a-l revoca pe acesta.

EVZ informeaza ca seful guvernului ii va trimite presedintelui Basescu propunerile pentru nominalizarea lui Teodor Melescanu la Justitie si a lui Radu Stroe la Aparare. El invoca faptul ca pregatirile pentru summit sunt coordonate de un departament din structura Ministerului Afacerilor Externe, departament ce are in coordonare o retea de echipe specializate, care functioneaza in cadrul mai multor institutii implicate in pregatirea evenimentului.

„Activitatile care implica participarea Ministerului Apararii la pregatiri sunt in grafic si exista toate motivele pentru a considera ca noul ministru va asigura continuarea in acelasi ritm a activitatilor respective“, sustine executivul. Pe de alta parte, guvernul invoca faptul ca Melescanu ar fi cel mai potrivit pentru indeplinirea „exigent elor exprimate in recentul raport interimar al Comisiei Europene“.

"Decizia privind propunerea actualului ministru al Apararii si ministru interimar al Justitiei ca viitor ministru al Justitiei nu este o hotarare de circumstanta, ea fiind rezultatul unei analize atente si responsabile. Totusi, trebuie reamintit faptul ca la aceasta situatie s-a ajuns ca urmare a refuzului presedintelui Romaniei de a o numi in functia de ministru al Justitiei pe doamna Norica Nicolai", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit Romania Libera vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat ca, in cazul in care presedintele Basescu nu accepta revocarea lui Teodor Melescanu de la Ministerul Apararii, acesta isi va da demisia. "Traian Basescu e in urmatoarea situatie. El daca nu vrea sa-l revoce pe Teodor Melescanu, acesta isi prezinta demisia frumos. Traian Basescu nu il poate forta sa stea in functia de ministru al Apararii. Daca nu il place pe Radu Stroe, sa il respinga pe Radu Stroe, va urma o noua nominalizare", a afirmat Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.