Presedintele PSD, Adrian Nastase, incearca sa scape viu si nevatamat din scandalul legat de omul de afaceri Omar Hayssam, care s-a spart in capul partidului chiar in ajunul congresului. Nastase a afirmat ca nu l-a intalnit niciodata pe sirian cat timp a fost prim-ministru si ca acesta a intrat in PSD in 1995, nu in 2000, asa cum a incercat sa acrediteze organizatia din Bucuresti.

Seful PSD, aflat la sfarsitul saptamanii in campanie electorala interna la Craiova, s-a disociat mai convingator decat Ion Iliescu de omul de afaceri Omar Hayssam. Nastase a spus ca, in perioada in care a fost prim-ministru al Romaniei, nu l-a intalnit niciodata pe Omar Hayssam (spre deosebire de Ion Iliescu, care l-a si luat in avion de mai multe ori - n.r.) si ca a cerut excluderea lui de pe listele electorale.

"Am inteles ca Omar Hayssam era membru al partidului in organizatia Bucuresti din 1995 si a fost exclus la propunerea membrilor din organizatie zilele trecute. La un moment dat, a figurat pe una dintre listele pentru Parlament de la Sectorul 1 pentru alegerile preliminare. In acel moment, eu am considerat ca nu este bine ca cineva care are cetatenie dubla sau chiar tripla sa fie candidatul nostru, pentru ca erau suficienti alti membri. Am avut o obiectie la acest lucru si am pus o intrebare in legatura cu felul cum s-au facut acele liste atunci. Rezultatul a fost ca listele care au fost supuse votului pentru alegerile preliminare au fost schimbate", a declarat Nastase.

Manipularea opiniei publice

Mai departe, Nastase s-a aratat nemultumit de prezentarea catorva dintre contactele lui Hayssam, prezentare pe care a calificat-o drept "o manipulare a opiniei publice"."Pe de o parte, suntem cu totii preocupati de soarta celor trei ziaristi romani, si daca Omar Hayssam a fost implicat in aceasta chestiune, el trebuie sa raspunda. Pe de alta parte, este vorba de o intreaga istorie a arabilor, a companiilor cu cetateni arabi, care in perioada de tranzitie au capu-sat economia romaneasca si au fost o multime de exemple. Aceste firme s-au orientat spre partidele sau guvernele care erau in functiune.
De aceea cred ca din sutele sau miile de contacte ale lui Omar Hayssam, faptul ca la un moment dat au fost selectate doua sau trei, dar pe un plan care tinea de relatiile lui economice, corecte sau nu, a reprezentat o incercare de manipulare a opiniei publice", a spus Nastase.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.