Conducerea PD-L i-a avertizat ieri pe deputatii partidului ca nu vor mai prinde inca un mandat daca nu vor fi mai activi in Parlament. Intilnirea dintre conducerea partidului si deputati a fost convocata ieri la sediul central din Aleea Modrogan in urma esecului initial al depunerii motiunii simple pe tema taxei de prima inmatriculare. „Conducerea partidului si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care a fost gestionata depunerea motiunii simple la Camera Deputatilor. A fost un incident pe care l-am trecut, dar sper ca nu se va mai repeta. Nu ne-am intilnit astazi aici ca sa taiem capete sau sa dam sanctiuni politice. Le-am adresat un avertisment in legatura cu modul in care a fost gestionata depunerea motiunii simple“, a declarat liderul PD-L, Emil Boc, citat de Cotidianul.

Reprosurile in cadrul sedintei au venit la adresa mai multor deputati PD-L care au lipsit din Parlament inainte de depunerea acestei motiuni, nereusindu-se astfel sa se stranga numarul necesar de voturi pentru depunerea motiunii. Potrivit unor surse, citate de Romania Libera, mai multi lideri ai partidului, printre care Adriean Videanu si Cezar Preda, l-au criticat vehement pe liderul grupului PD-L, Cristian Radulescu, pentru gafa de saptamana trecuta. Preda ar fi declarat ca greseala lui Radulescu este inadmisibila, acesta punand sub semnul intrebarii calitatea lui lider, considerand ca a fost sub asteptari.

Desi, in cursul diminetii, unii deputati, in urma declaratiilor liderilor de partid, au incercat sa se organizeze pentru a-l schimba pe Radulescu, conducerea partidului i-a calmat inainte de sedinta unde urmau sa fie discutate disensiunile din grupul parlamentar. Surse din partid sustin pentru Gandul ca un rol hotarator l-a avut secretarul general Vasile Blaga, care il sustine pe Cristian Radulescu, dar si presedintele Emil Boc care nu doreste schimbari in ceea ce priveste functiile de conducere.

Potrivit Curentul, au avut totusi loc modificari premergatoare sedintei. Fostii democrati Cosmin Popp si Gheorghe Sarb au fost inlocuiti luni in Comisia juridica a Camerei Deputatilor cu fostii peledisti Cornel Stirbet si Petre Ungureanu. Potrivit unor surse din PD-L, mutarea s-a facut pentru ca parlamentarii PLD "s-au dovedit a fi, in unele cazuri, extrem de combativi", iar cei din PD "au fost mai delasatori".