Totul a inc inceput cand Ion Iliescu a avut intentia sa dea mana cu Nica Leon insa acesta i-a replicat fostului sef al statului ca el nu da mana cu criminalii, informeaza NewsIn.

Potrivit, Cotidianul, Iliescu n-a ramas fara replica si a spus ceva care l-a scos din minti pe Nica Leon care s-a dezlantuit strigand in gura mare: „Auzi, ba, in aia sa te duci tu, mai, animalule. Esti un vierme. Bai, esti un criminal! Am venit sa te ... in gura!“

De partea cealalta, Iliescu urla: „Dati-l afara! E o puslama!“. Dialogul continua: „Ba, un golan. Eu sint binefacatorul tau, ma! Ti-am salvat viata, mai, animalule!“. „Puslama a fost, puslama a ramas“, a concluzionat Iliescu.

Romania Libera adauga ca schimburile de cuvinte dure nu s-au limitat insa aici, continuand si dupa inceperea simpozionului, cand Nica Leon s-a opus ca Iliescu sa conduca dezbaterile. "Ion Iliescu este un infractor, cu doua dosare penale, care a stat acasa in momentul declansarii Revolutiei Romane (...) Are voie sa conduca o sedinta doar de la Jilava", a spus apasat revolutionarul referindu-se la fostul presedinte, moment in care s-au repezit sa-l scoata din sala atat un fost coleg din CPUN, cat si oamenii din staff-ul PSD.

Nica Leon spune ca animozitatile sale cu Iliescu sunt vechi. " Eu i-am facut lui plangere penala inca din 1990. Probabil voia sa dea mana cu mine ca sa ma razgandesc, sa-mi retrag plangerea de la Procuratura. Intr-un stat de drept dupa 1100 de morti, n-ar fi trebuit sa stim cine e vinovat?", mai spune el, relateaza NewsIn

Ion Iliescu neaga insa ca l-ar fi injurat pe revolutionar si spune ca, dimpotriva, el a fost cel jignit