PSD cere demisia Executivului Geoana: Nu le vom mai vota nicio lege PDL: daca depun o motiune, o votam

Guvernul Tariceanu se afla in cea mai mare criza de pana acum. Daca pana in prezent guvernarea a fost sustinuta, mai mult sau mai putin transparent, de PSD, social-democratii au declarat ieri ca singura solutie pentru iesirea din "criza politica si institutionala" in care se afla Romania este demisia Guvernului.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca formatiunea pe care o reprezinta cere demisia de onoare a Guvernului Tariceanu, explicand de asemenea ca gruparea politica pe care o conduce nu va vota niciun fel de restructurare sau lege propusa de actuala putere. Geoana a explicat ca acesta a fost singurul punct al sedintei BPN de ieri si a anuntat convocarea unei sedinte de urgenta a Comitetului Executiv al partidului, pentru miercuri. El a mai aratat ca daca social-democratii nu vor vota niciun fel de restructurare a Guvernului, blocajul institutional va fi total, iar in aceste conditii singura solutie este demisia Cabinetului si apoi anticipatele. "Actuala situatie politica nu mai poate continua, in conditiile in care actualul Guvern nu are nicio sustinere in Parlament", a afirmat acesta.

Totodata, presedintele social-democrat a spus ca, in conditiile in care PSD nu va vota, in Parlament, niciun proiect de lege propus de actuala guvernare si nu va vota nicio formula de restructurare guvernamentala, singura solutie pe care social-democratii o vad pentru iesirea din criza este demisia de onoare a Guvernului Tariceanu si oferirea unei noi sanse alegatorilor pentru a-si alege "un nou inceput". "Suntem la sfarsitul guvernarii Basescu - Tariceanu. Este nevoie sa limpezim cerul politic, iar singura solutie este sa dam romanilor sansa de a-si alege alti conducatori", a afirmat Geoana.

Un alt partid care doreste demisia conducerii actuale este Partidul Romania Mare. In legatura cu afirmatia presedintelui PSD, Mircea Geoana, vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat pentru Curierul National ca, intr-adevar, "Guvernul trebuie sa cada". El a explicat de asemenea ca in urma cu cateva zile, si Partidul Romania Mare a cerut demisia Guvernului, iar "ceea ce face Mircea Geoana acum nu este decat un exercitiu de onoare fata de actiunile originale ale PRM".

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a spus ieri ca declaratiile presedintelui PSD Mircea Geoana, prin care solicita demisia Guvernului si alegeri anticipate, reprezinta "o pura demagogie". Theodor Stolojan a precizat ca le transmite social-democratilor ca, "daca vor avea initiativa initierii unei motiuni de cenzura, PDL o va sustine", dar si-a exprimat convingerea ca, in cazul depunerii unei motiuni, aceasta nu va fi sustinuta de parlamentari ai PSD.
Stolojan i-a acuzat pe social-democrati ca poarta raspunderea pentru ceea ce se intampla in Romania, partid fara de care Guvernul Tariceanu nu poate ramane la guvernare, fiind un Cabinet fara sustinere parlamentara.

"Acest guvern rezista doar datorita sprijinului pe care il primeste zi de zi de la PSD, in urma unor negocieri netransparente, de culise, asupra carora populatia nu este informata. In acest fel se taraie acest Guvern", a spus prim-vicepresedintele PDL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.