Consilierul premierului pe probleme de securitate nationala, Marius Oprea, a declarat ca va prelua cererea societatii civile si va cere PNL demararea procedurilor pentru revocarea Avocatului Poporului.
Marius Oprea a anuntat, duminica, intr-un interviu acordat pentru HotNews si BBC, ca va cere luni, in sedinta BPC al PNL, revocarea din functie a Avocatului Poporului, Ioan Muraru. Oprea a mentionat ca preia propunerea venita din partea societatii civile

Duminica, 3 februarie, 23 de organizatii ale societatii civile, in cadrul unui protest la adresa decapitarii CNSAS de catre Curtea Constitutionala, au cerut si revocarea lui Muraru. El este contestat pentru ca a pledat la Curtea Constitutionala impotriva Legii CNSAS, sustinind ca reprezinta „un venin neconstitutional“.
De metionat ca in timpul realizarii interviului, in cadrul unei interventii a unui reprezentant al Societatii Academice din Romania, Laura Stefan, aceasta si-a manifestat dezamagirea ca nici un partid politic nu a initiat in Parlament procedurile de revocare a Avocatului Poporului in urma pozitiei anti-CNSAS exprimate la Curtea Constitutionala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.