Fundatia “Renasterea” condusa de Mihaela Geoana, sotia liderului PSD, Mircea Geoana, a fost recunoscuta de Guvern ca fiind de utilitate publica.

Fundatia „Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura“, condusa de Mihaela Geoana, sotia liderului PSD, a fost recunoscuta, prin hotarare aprobata de Guvern, ca fiind de utilitate publica, statut care confera, printre altele, drept preferential la bunuri proprietate publica si fonduri bugetare, informeaza Gardianul.

Hotararea a fost aprobata in sedinta Executivului din aceasta saptamana. Decizia este justificata in actul normativ, initiat de Ministerul Sanatatii, cu faptul ca, prin acordarea statutului de utilitate publica, fundatia va putea sa-si imbunatateasca activitatea in domeniul educatiei, prevenirii si tratamentului cancerului de san. Executivul a mai aprobat, in aceeasi sedinta, inca doua hotarari prin care Asociatia „Sano-Hep“ si Fundatia „Sfanta Irina“ au fost de asemenea recunoscute ca fiind de utilitate publica.

Cotidianul subliniaza faptul ca decizia Guvernului vine in contextul unui controversat scandal legat de vinzarea vilelor aflate in patrimoniul RA-APPS. Fundatia condusa de Mihaela Geoana are sediul intr-un astfel de imobil. De altfel, si familia liderului PSD, Mircea Geoana, locuieste cu chirie tot intr-o astfel de vila aflata in centrul Capitalei. Initial, legea votata in Parlament prevedea, printr-un amendament introdus de parlamentarii social democrati, ca imobilele RA-APPS sa fie vindute chiriasilor prin negociere directa cu drept de preemptiune, nu prin licitatie publica. Curtea Constitutionala a declarat legea neconstitutionala. Contractul de inchiriere pe care Fundatia “Renasterea” il avea cu RA-APPS a expirat in decembrie 2007, aceasta fiind in pericol de a ramine fara sediu. Cum a fost declarata “de utilitate publica”, fundatia are prin lege dreptul de a primi un sediu in care sa-si desfasoare activitatea, deci indeplineste conditiile de a-si prelungi contractul de inchiriere cu RA-APPS pentru actualul sediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.