Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat vineri la RFI, ca reactie la interviul lui Traian Basescu de la TVR, ca seful statului are un complex de inferioritate si o "obsesie maladiva" fata de el.

"Vad ca e si o obsesie la domnul Basescu, dar e surprinzator din mai multe puncte de vedere. In primul rand, sigur ca este o obsesie maladiva din acest punct de vedere, care nu are nici un fel de temei, insa arata starea de spirit in care se afla domnul Traian Basescu, care a ajuns un izolat", spune Ion Iliescu la RFI Romania, comentand afirmatiile presedintelui conform carora Iliescu este cel care conduce de fapt guvernul Tariceanu.

Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele a facut mai multe referiri la el, Ion Iliescu, decat la actualul lider al PSD, Mircea Geoana, liderul PSD a declarat: "Probabil ca are un complex de inferioritate si vad ca a devenit o obsesie la el. (...) Ati vazut ce nota de adversitate si la adresa mea, si la adresa presedintelui Constantinescu. E de neinteles si cel care pierde e chiar presedintele Traian Basescu. E regretabil", a conchis Ion Iliescu.

Fostul presedinte mai declara ca ceea ce-i reproseaza Basescu premierului, anume ca se consulta cu PSD in deciziile pe care le ia, este un lucru normal pentru un sef de guvern minoritar. "Ce-i reproseaza el premierului ? Ca isi permite, auzi, sa fie in dialog cu reprezentantii opozitiei. Pai, asta-i obligatia premierului care are un guvern fara suport parlamentar, dar si in conditii normale, el trebuie sa fie in permanent dialog cu factorii politici si mai ales cu partidele parlamentare", a mai explicat presedintele de onoare al PSD.

Cat priveste comentariile presedintelui conform carora clasa politica e ca o "zoaie pe geam", Iliescu a opinat ca aceste afirmatii "deplorabile" amintesc "de o stare de spirit ante-revolutionara, inainte de '89, starea asta de suspiciune, de urmarire a oamenilor, care cu cine se intalneste si ce face si ce drege".
Presedintele Traian Basescu a comparat, joi seara, la postul public de televiziune, clasa politica din Romania cu "o zoaie pe un geam", aratand ca Guvernul este condus de Ion Iliescu.
"Stiti cum arata clasa politica acum? Va spun sentimentul meu si sa nu va ganditi ca as viza doar vechi politicieni transferati din regimul anterior. Uneori ai senzatia ca e ca o zoaie pe un geam. Geamul casei asteia care e Romania, cand dai sa te uiti e plin de zoaie. Nu vezi bine nici afara, nici de afara in casa sa constati e curata casa...", a spus Basescu.

"Iliescu conduce. Cum a condus pe vremea lui Constantinescu, conduce si acum Guvernul. Eu nu vorbesc ca un om care nu stie. Ce va spun este corect si adevarat. In momentul de fata, PSD prin domnul Iliescu, pin Hrebenciuc via Bogdan Olteanu, prin Mircea Geoana, influenteaza major decizii premierului Calin Popescu Tariceanu. O spun cu toata responsabilitatea unui sef de stat", a incheiat seful statului. "Au solutii pregatire si pentru pierderea alegerilor, cum sa mentina un Guvern dar sa nu aiba presedintele implicat", a mai spus Basescu despre liderii PNL si PSD. Presedintele a criticat din nou Guvernul pentru relatia cu PSD, spunand ca premierul este supus in fata lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, lui Geoana fiindu-i rezervat uneori rolul de interfata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.