Dupa ce Viorel Hrebenciuc si-a exprimat opozitia fata de revenirea lui Adrian Nastase la varful PSD, fostul premier iese la atac si il acuza pe liderul deputatilor ca da lectii de moralitate, uitand ca, la un moment dat, a fost "unitatea de masura" a coruptiei imputate PSD.

Hrebenciuc si-a exprimat opozitia fata de revenirea lui Adrian Nastase la varful PSD declarand la intalnirea de la Topoloveni ca "partidul i-a dat lui Adrian Nastase tot ce a vrut, de la ministru de Externe pana la prim-ministru" si ca "ar trebui sa inteleaga si sa nu sacrifice partidul pentru interesul sau personal".

Nastase, al carui nume, alaturat Matusii Tamara, a devenit etalon pentru notiunea de coruptie din cauza nenumaratelor scandaluri si dosare in care a fost implicat, a spus marti seara, intr-o emisiune la National TV, ca, in perioada in care el era prim-ministru, „unitatea de masura a coruptiei era Viorel Hrebenciuc la un moment dat(...)ani de zile m-am batut cu aceste lucruri". Fostul premier i-a transmis lui Hrebenciuc ca, avand un astfel de trecut, nu are dreptul sa dea altora lectii. "Mi-e foarte greu sa iau tot felul de lectii de morala, de conduita politica de la unii pe care fie i-am adus eu in politica si care, din punct de vedere al unui minim respect pentru aceste ratiuni, ar trebui sa vorbeasca, nu neaparat sa gandeasca altfel", a spus Nastase, citat de Jurnalul National.

Fostul premier nu a uitat sa aminteasca de rolul pe care liderul deputatilor pesedisti l-a jucat in noaptea cutitelor lungi, de la Confort. "Ii alerga pe unii dintre colegii, presedinti de organizatii, pana si la toaleta ca sa ii convinga sa voteze altfel decat aveau mandat de la colegii din tara", a relatat Nastase. Nu in ultimul rand, fostul premier a contracarat opozitia lui Hrebeniuc privind revenirea sa in prim-planul PSD reluand ideea ca, in acest moment, este nevoie ca toti cei care intr-un fel sau altul au fost marginalizati in partid sa revina, nominalizandu-i pe Miron Mitrea, Sorin Oprescu si Octav Cozmanca.

Contactat telefonic de Cotidianul, Viorel Hrebenciuc, foarte iritat, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Nastase, spunind sec, inainte de a inchide telefonul: „Vreau sa inchid aceasta discutie!".

Fostul premier a tinut sa mentioneze in cadrul aceleiasi emisiuni si faptul ca unul dintre vicepresedintii PSD care au facut declaratii impotriva revenirii sale in conducerea partidului „a venit la el sa-i spuna ca ceea ce scrie in presa nu-i adevarat". Referirea a fost facuta la adresa vicepresedintelui PSD Dan Nica, acesta avind cu Nastase o discutie marti, in cadrul sedintei grupurilor parlamentare ale partidului, pentru a-l asigura pe fostul sau sef ca nu se opune intoarcerii sale.

Nastase a refuzat sa spuna daca isi mai mentine intentia de a candida. Potrivit unor surse din PSD, a refuzat oferta lui Geoana. Se pare insa ca, saptamana viitoare, cei doi se vor intalni din nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.