Plenul Senatului a adoptat ieri cu 50 de voturi pentru, doua impotriva si sapte abtineri proiectul de lege privind constituirea Rezervatiei Arheologice Dacia (Gradistea Muncelului-Cioclovina-Capalna), initiat de senatorul PSD, Adrian Paunescu.
Potrivit proiectului, rezervatia cuprinde partea central-vestica a Romaniei, in spa­tiul Carpatilor Meridionali, intre valea Muresului la nord, valea Se­be­sului la est, valea Streiului la Vest si Valea Jietului la sud, in­su­meaza 3328,49 km si este zona de importanta nationala si in­ter­na­tionala cu patrimoniu arheologic, naturalistic, etnografic si imaterial.

In sensul definit de lege, rezervatia este supusa unui regim de ad­ministrare special, in scopul cer­ce­tarii, protectiei, conservarii, res­ta­urarii si punerii in valoare sti­in­tifica si turistica. Pentru admi­nis­­trarea patrimoniului legea pre­ve­de infiintarea Administratiei Re­zervatiei, institutie pu­blica cu personalitate juridica, cu sediul la Deva, in subordinea mi­nisterelor Cultu­rii, Agriculturii si Internelor. Condu­cerea Administratiei Rezervatiei este asigurata de Consiliul stiintific in subordinea caruia se afla Co­le­giul Executiv.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.