Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (PNL), a respins ieri inregistrarea motiunii PD-L privind anularea taxei auto, invocand motive procedurale.

Nici nu a fost depusa bine motiunea simpla a PD-L, intitulata "Anulati taxa de prima inmatriculare", ca au si inceput contrele intre parlamentari. Imediat dupa ce democrat-liberalii au depus ieri motiunea, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, le-a restituit-o. "Am constatat ca aceasta a fost depusa cu incalcarea Regulamentului", a declarat Olteanu, citat de Curentul. Acesta a mai a explicat ca motiunile simple se anunta in plenul Camerei Deputatilor, apoi se depun la cabinetul presedintelui, nu la Registratura.

"Am transmis grupului PD-L toate acele prevederi legale pe care constat ca nu le cunosc, astfel incat sa depuna legal o motiune in Parlament", a comentat Olteanu. Presedintele Camerei a facut referire la faptul ca scrisoarea de inaintare care insoteste motiunea nu este semnata de liderul de grup sau de inlocuitorul acesteia. "Inaintarea unei scrisori nesemnate poate prezenta riscul de a considera ca antetul grupului parlamentar a fost folosit in mod abuziv si nelegitim, cu scopul de a desconsidera un grup parlamentar din Camera Deputatilor", a mai declarat Olteanu.

In replica, viceliderul grupului PD-L, Daniel Buda, l-a acuzat pe Olteanu de incalcarea Regulamentului. "Motiunea se depune la un oficiu de inregistrare a documentelor, apoi se anunta in plen. Cel care a incalcat Regulamentul de data aceasta a fost Bogdan Olteanu, pentru ca motiunea trebuie depusa, pentru a intra intr-un circuit al documentelor interne in Parlament, apoi se anunta in plenul Camerei Deputatilor", a declarat Buda. "Este un adevarat cinism din partea Guvernului sa continue sa incaseze banii din aceasta taxa, cand, in nota de fundamentare a noii variante, se recunoaste practic ca legislatia in vigoare incalca normele europene", au aratat democrat-liberalii in motiune, informeaza Romania Libera.

EVZ scrie ca pentru a doua oara Bogdan Olteanu, respinge depunerea unei motiuni a partidului condus de Boc. El a retrimis, si pe 31 mai 2007, grupurilor PD din Camera Deputatilor si Senat, motiunea de cenzura. Motivul invocat atunci a fost acela ca nu este intrunit numarul legal de semnaturi, pe document fiind 116 semnaturi, insa numai 115 nume. Olteanu a contestat la acea vreme ca numele unui senator - Gheorghe Flutur - aparea de doua ori pe lista de sustinere a motiunii de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.