La sedinta de ieri a grupurilor parlamentare reunite ale PSD a fost lansat un apel care cheama la unitatea partidului si la folosirea energiilor tuturor liderilor, inclusiv Ion Iliescu si Adrian Nastase.

In apelul respectiv se arata ca, in acest an electoral, PSD are nevoie de reunirea tuturor energiilor si de folosirea experientei politice a tuturor liderilor, inclusiv Ion Iliescu si Adrian Nastase. De asemenea, apelul solicita actualei conduceri sa renunte la eventualele „frustrari“ si sa reuneasca toate fortele partidului. Apelul contine un text referitor si la necesitatea definirii adversarului politic al PSD si a instituirii unui moment de reflectie cu privire la candidatul partidului la alegerile prezidentiale din 2009. Sursele citate au aratat ca, pana cand a inceput sedinta grupurilor reunite ale PSD, pe apel se stransesera aproximativ 20 de semnaturi, informeaza Gardianul.

Adrian Nastase a recunoscut ieri, la finalul intalnirii grupurilor parlamentare ale PSD, ca a avut o discutie cu Mircea Geoana, referitoare la posibila sa candidatura la sefia Consiliului National. Aflati intr-un conflict mocnit de mai bine de un an de zile, fostul si actualul presedinte al PSD au discutat timp de douazeci de minute, in jurul orei 14:00, in biroul senatorial al lui Mircea Geoana. "Raspunsul este urmatorul: da, am vorbit cu Mircea Geoana. Am stabilit sa nu facem deocamdata comentarii. Ma tin de cuvant", a spus Nastase, citat de Ziua.

Mircea Geoana a spus ca urmeaza sa aiba loc mai multe intalniri si ca presa va fi informata despre rezultatul discutiilor dupa ce se vor parcurge toate etapele. Surse social-democrate sustin ca presedintele PSD se opune candidaturii lui Nastase la presedintia Consiliului National si ca incearca sa ii gaseasca acestuia un loc mai putin vizibil in echipa social-democrata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.