Fostul selectioner al echipei nationale de fotbal, Anghel Iordanescu, a fost validat marti de comisia juridica a Senatului pentru a-si prelua postul de senator de Ilfov, in locul demisionarului Teodor Filipescu.

Vadit emotionat, Iordanescu a precizat ca este o mare onoare sa preia functia de senator, dar il incearca un "sentiment de tristete" pentru ca acest eveniment are loc din cauza problemelor medicale ale social-democratului Teodor Filipescu. Fostul selectioner a mentionat ca i-ar fi placut ca Filipescu sa stea in Senat si el sa ramana "in rezerva".

Iordanescu si-a manifestat speranta ca politica romaneasca sa fie mai curata, "mai bogata in fair-play, sa aduca performanta in viata de zi cu zi". Fostul selectioner a mentionat ca sunt multi parlamentari care joaca fotbal la un nivel bun, chiar "nesperat", unii joaca tenis foarte bine, desi a considerat ca in politica este mai putin fair-play decat in fotbal.

Senatorul PSD Teodor Filipescu si-a anuntat luni demisia din plenul Senatului, pe motiv ca sanatatea nu-i mai permite sa-si continue activitatea. Iordanescu urmeaza sa-si depuna juramantul in prima sedinta a plenului, care va avea loc cel mai probabil miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.