Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca membrii Biroului Permanent National al partidului il sustin in continuare pe Dan Mircea Popescu la sefia Consiliului National.

„Membrii Biroului Permanent National si-au exprimat aprecierea fata de activitatea din ultimii trei ani a lui Dan Mircea Popescu. Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National.“ Declaratia a fost facuta ieri de Mircea Geoana, presedintele PSD, la finalul sedintei BPN.

Despre revenirea lui Adrian Nastase Geoana a explicat pentru Curierul National ca partidul are nevoie in perioada alegerilor de experienta colegilor pesedisti, inclusiv de cea a lui Nastase. "Avand in vedere ca principalul nostru obiectiv in 2008 este castigarea alegerilor locale, consideram ca experienta colegilor nostri, inclusiv a dlui Adrian Nastase, trebuie folosita in interiorul si in interesul partidului. Vom avea nevoie de toata experienta politica pe care colegii nostri pot sa o aduca in definitivarea raspunsului partidului nostru la actuala situatie a Romaniei", a afirmat acesta. Intrebat ce post va ocupa Adrian Nastase, presedintele PSD a dat replici lapidare: "Veti afla la momentul potrivit. Este singurul comentariu pe care il fac".

Totusi unanimitatea favorabila lui Dan Mircea Popescu, declarata de Mircea Geoana este infirmata de colegii de partid, care spun ca nu au avut un asemenea subiect de discutie la sedinta de ieri. „Eu n-am auzit asa ceva. Poate cit am fost iesit din sala sau poate ca aveam eu ceva in urechi, dar nu, nu s-a discutat asa ceva“, a declarat pentru Cotidianul Victor Ponta, vicepresedinte PSD. Cristian Diaconescu, purtator de cuvint al PSD, sustine ca a fost o singura referire la adresa lui Dan Mircea Popescu si ca aceasta a fost facuta de Mircea Geoana. „A fost ceva la modul 'sa-i multumim lui Dan Mircea Popescu>>... Dar n-a fost, practic, o discutie sau o dezbatere pe acest subiect. Asa ceva n-a fost si, deci, n-a fost un vot pentru un nou mandat“, afirma Diaconescu. Vicepresedintele PSD, Rodica Nassar a declarat: „Nu s-a discutat... Ce sa se discute? Nu s-a supus la vot. A fost ceva, asa, en passant, si, oricum, n-a fost un subiect de discutie care sa dea nastere unei dezbateri“. Ion Stan, vicepresedinte PSD, este mai transant, acesta declarand pentru Jurnalul National: "N-a fost nici o unanimitate. Aceasta este concluzia dansului (a lui Mircea Geoana - n.r.). Nu este prima data cand vine cu opinii personale si le prezinta ca decizii ale Biroului Permanent". El a precizat ca pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat doar propunerea ca la Consiliul National sa aiba loc alegerea presedintelui si a trezorierului si ca nu a fost dat nici un vot in sensul reconfirmarii lui Dan Mircea Popescu. "Biroul Permanent National nu are nici un fel de competente pe zona alegerii sau reconfirmarii unui presedinte al Consiliului National", a explicat Stan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.