Fostul premier este cu un pas mai aproape de coastele lui Geoana. Iliescu a reusit sa obtina pentru Nastase dreptul de a candida pentru presedintia Consiliului National.

Intilnirea informala a liderilor PSD (retreat, cum ii place lui Mircea Geoana sa spuna), desfasurata simbata, la Topoloveni, l-a adus pe Adrian Nastase mai aproape de clipa razbunarii pentru celebra noapte a „cutitelor lungi”, cind, in hotelul Confort din Otopeni, in 2006, a fost executat politic de colegii sai. A fost pentru prima data cind Ion Iliescu a participat la o astfel de intilnire a conducerii partidului, presedintele de onoare al PSD avind ca obiectiv exact sustinerea lui Nastase pentru candidatura la functia de presedinte al Consiliului National.

Mircea Geoana a incercat sa impiedice o discutie despre revenirea lui Nastase in conducerea partidului, declarind, inca dinaintea sedintei, intr-o conferinta de presa la Pitesti, ca „s-ar putea sa nu fie o candidatura la presedintia Consiliului National”, sustinind ca nu trebuie sa fie organizate alegeri pentru acest post. Geoana incercase de altfel sa evite stabilirea unei date pentru convocarea Consiliului National, tocmai pentru a nu-i permite lui Nastase sa-si puna in aplicare planurile de revenire.

In cadrul discutiilor de la Topoloveni, Mircea Geoana a incercat sa acrediteze ideea ca revenirea lui Adrian Nastase ar vulnerabiliza partidul in campania electorala, exprimindu-si temerile ca presa va relua atacurile la adresa fostului premier. Ion Iliescu a contraatacat insa vehement, pledind categoric pentru candidatura lui Nastase, in numele competitiei libere in interiorul partidului. „De ce te temi?”, l-ar fi intrebat Iliescu pe Geoana, conform unor surse participante la discutiile de la Topoloveni. Presedintele de onoare al PSD a expus, intr-un discurs foarte lung si agresiv, argumente statutare in favoarea candidaturii lui Adrian Nastase, astfel incit, in cele din urma, Mircea Geoana a fost nevoit sa cedeze si sa accepte convocarea Consiliului National pentru ziua de 22 februarie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.