Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata, la Brasov, ca propunerea primarilor PD-L ca taxa pe tranzactii imobiliare sa nu mai ajunga la bugetul central nu se justifica.

Liderul liberal a sustinut ca primarii PD-L din cateva orase foarte mari inregistreaza venituri exorbitante din aceste tranzactii imobiliare, dar nu le pot cheltui sau "arunca" cu acesti bani in ultimele zile ale anului, adaugand ca, atunci cand Guvernul aloca bani unor orase precum Bucuresti sau Cluj, nu vine cu "banii de acasa", ci din aceste taxe si impozite.

De asemenea, Tariceanu a dat si un exemplu al modului in care ar evolua lucrurile intr-un oras ca Brasov, daca toate taxele s-ar percepe local. "Acest lucru nu ar insemna o centralizare? De ce sa nu plateasca fiecare cetatean taxele la cartier, ca nu au sectoare in Brasov, sau la scara de bloc? Sau, mai bine, fiecare cetatean nu mai plateste nicio taxa si isi construieste el 2 centimetri de drum asfaltat, 5 milimetri de conducta de alimentare cu apa si, daca vreti, un metru de cablu de alimentare cu energie electrica - daca mergem in acest sens. Am facut un rationament prin reducere la absurd, ca sa intelegeti cat de deplasata este aceasta chestiune", a conchis Tariceanu.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat vineri, la Brasov, ca Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) va incepe demersurile in Parlament pentru a modifica noile reglementari ale Codului Fiscal privind colectarea la bugetul de stat a impozitului pe tranzactiile imobiliare.

El a spus ca, daca aceste prevederi nu vor fi modificate in Parlament, se va trece la actiune in instanta. AMR s-a intrunit pentru a dezbate noile reglementari ale Codului Fiscal privind colectarea la bugetul de stat a impozitului pe tranzactiile imobiliare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.