Biroul Permanent al Senatului va lua maine o decizie asupra procedurii legislative in cazul deciziei Curtii Constitutionale privind Legea CNSAS.

Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, motivatia Curtii Constitutionale a ajuns la Camera superioara a Parlamentului si va fi prezentata membrilor conducerii acestei institutii in prima sedinta ordinara din aceasta sesiune, urmand a se lua o decizie asupra procedurii de urmat in acest caz.

Sambata, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca PNL isi va asuma raspunderea pentru "scoaterea din impas" a CNSAS. "Avem responsabilitatea aceasta pe care ne-o asumam in mod clar, fara ezitare. Vom proceda la consultari cu societatea civila pentru a gasi cea mai potrivita formula. Am decis constituirea unui grup de lucru, la care vor participa Stejarel Olaru si Marius Oprea, pentru a gasi suportul legal in acest sens", a mai spus premierul.

Intrebat daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe un eventual proiect de lege cu privire la CNSAS, Tariceanu a spus: "Nu va pot da detalii in privinta modalitatii prin care sa rezolvam problema".
in aceeasi zi, liderul PDL Emil Boc a cerut Guvernului sa emita o ordonanta de urgenta pentru continuarea activitatii Consiliului. CCR a decis, joi, ca Legea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii este neconstitutionala, admitand exceptia ridicata in procesul Dan Voiculescu - CNSAS.

Vineri, decizia, definitiva si obligatorie, a fost publicata in Monitorul Oficial. CCR sustine ca declararea drept nesconstitutionala a Legii CNSAS nu desfiinteaza institutia, insa, daca nu este modificata legea in termen de 45 de zile, dispozitiile ei isi inceteaza efectele juridice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.