Eliberarea lui Adrian Gorun din functia de secretar general al Ministerului Educatiei este o decizie administrativa, nu politica, iar acuzatiile “false” la adresa premierului il descalifica profesional, Gorun riscind sanctiuni, informeaza Guvernul intr-un comunicat de presa, citat de NewsIn.

“Potrivit legii, secretarul general al unui minister nu ocupa o functie politica, ci este inalt functionar public si face parte din Corpul Inaltilor Functionari Publici, impreuna cu prefectii, subprefectii, inspectorii guvernamentali si secretarii generali adjuncti ai ministerelor. In cadrul acestui organism functioneaza principiul mobilitatii”, se arata intr-un comunicat remis vineri de Biroul de Presa al Guvernului.

In pozitia Executivului se arata ca, prin lansarea unor acuzatii “false” la adresa premierului, Adrian Gorun incalca prevederea din Statutul functionarilor publici referitoare la conduita si “se descalifica din punct de vedere profesional”. “Reamintim ca in Statutul functionarilor publici sint prevazute sanctiuni pentru 'manifestari care aduc atingere prestigiului autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea>>, se precizeaza in comunicat.