Adrian Nastase a anuntat public ca doreste sa devina presedinte al Consiliului National al PSD. Imediat, o parte a liderilor partidului s-au coalizat de partea sa, impotriva lui Mircea Geoana.

Adrian Nastase a anuntat joi, la Realitatea TV, ca intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD, post ocupat in acest moment de Dan Mircea Popescu. “Daca voi constata ca exista suficient suport pentru o astfel de idee, da, voi candida la acest post”, a spus Nastase, citat de MEDIAFAX.

Cotidianul scrie cum dupa citeva ore, la acelasi post de televiziune, Mircea Geoana a respins varianta candidaturii lui Nastase, spunind ca “Dan Mircea Popescu este si va fi in continuare presedintele Consiliului National”. Intrebat care este opinia sa despre zvonurile legate de o pretinsa revenire a lui Adrian Nastase intr-una dintre functiile de conducere a partidului, Mircea Geoana a raspuns: “Nu ne putem permite luxul de a merge catre formule care risca sa resuscite clisee negative despre partid”.
Acesta am mai declarat ca i-a pregatit fostului premier „jobul” de scriitor intr-un „colectiv de redactare a ofertei politice” si de „monitorizare” a Guvernului liberal. „Scrie si scrie bine. Scrie si gandeste bine”, l-a laudat Geoana pe Nastase.

Prezent in studio alaturi de Geoana, Dan Mircea Popescu a declarat ca el vrea sa ramana in functie: “De ce nu?!”. Un alt lider PSD, vicepresedintele Ilie Sarbu, a fost si mai transant, declarand ca Nastase "nu are la ora actuala suportul necesar in partid pentru a reveni pe o functie de conducere", dupa cum informeaza Gandul.

Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, odinioara apropiat al lui Mircea Geoana, si-a anuntat decizia de a juca cu tabara Nastase. „Domnul Adrian Nastase, daca doreste sa candideze pentru Consiliul National, este un castig pentru PSD. A fost, sa nu uitam, presedintele partidului o lunga perioada de timp si prim-ministru. Semnalul privind candidatura domniei sale reprezinta, de fapt, o dorinta de implicare, o dorinta de a fi activ si cred ca orice partid normal trebuie sa tina seama afirmativ de o astfel de intentie”, a spus Diaconescu, intr-o conferinta de presa tinuta la Targu Mures.

Si deputatul PSD Maramures, Dan Mihalache, a declarat vineri, la Baia Mare, ca actuala conducere a partidului trebuie sa dea dovada de intelepciune si sa ii propuna lui Adrian Nastase sa candideze la presedintia Consiliului National al formatiunii.

Presedintele de onoare al partidului Ion Iliescu (sustinator al lui Nastase) face lobby intens pentru convocarea de urgenta a Consiliului National al Partidului, in acest scop participind astazi in premiera la sedinta informala a liderilor PSD , organizata la Pitesti. "De mai bine de un an nu se aplica statutul PSD, iar acest forum nu s-a reunit. Trebuie sa aiba loc Consiliul National, sa-si aleaga presedintele, trezorierul, structurile", a spus Iliescu, citat de Romania Libera.

Iliescu mai sustine ca, potrivit statutului, in acest moment, Dan Mircea Popescu nu este de fapt presedintele CNC, deoarece acest for nu s-a intrunit, asa cum ar fi trebuit, dupa congresul din 10 decembrie 2006, pentru a-si valida componenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.