Iesirile publice ale unor vicepresedinti PSD impotriva lui Mircea Geoana si intentia lui Adrian Nastase de a candida pentru Consiliul National ar face parte din strategia lui Ion Iliescu de intimidarea a lui Mircea Geoana inaintea Consiliului National, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Ion Iliescu intentioneaza sa foloseasca animozitatile dintre unii vicepresedinti ai PSD si Mircea Geoana pentru a da un semnal la Consiliul National ca partidul sub actuala conducere merge prost, sustin lideri social-democrati. Acestia sunt insa convinsi ca miscarile provocate de Iliescu in ultima vreme in partid nu se vor constitui in ultim caz decat intr-un fel de presiune continua asupra lui Mircea Geoana, in prag de alegeri.

Astfel, ca parte a unei strategii de intimidare a lui Geoana, Iliescu ar fi incercat sa-l atraga de partea sa pe vicepresedintele Cristian Diaconescu, care recent a provocat o noua sursa de tensiune intre el si Geoana, declarand ziarului "Gardianul" ca doreste sa candideze la sefia PSD, cand se va ivi prilejul.

Geoana ar fi avut un schimb de replici destul de dur cu Diaconescu, sustin surse din partid, nu numai dupa interviul respectiv, ci chiar si saptamana trecuta. Astfel, recent Geoana i-a imputat lui Diaconescu ca s-ar fi dus la Focsani, de Ziua Unirii, la un restaurant, la invitatia lui Marian Oprisan, cunoscut pentru adversitatea fata de Geoana. La aceea intalnire, la care au participat cativa apropiati de-ai lui Ion Iliescu, precum Ecaterina Andronescu sau Valter Dorneanu, dar si Diaconescu, Mircea Geoana ar fi fost dur criticat de acestia. Liderul PSD a aflat insa ca Diaconescu e din ce in ce mai apropiat de Iliescu si i-ar fi reprosat acest lucru, mai sustin surse din PSD.

Apropierea lui Diaconescu de presedintele fondator a fost confirmata indirect si de Ion Iliescu. Acesta a declarat in "Cotidianul" de joi ca s-a vazut cu purtatorul de cuvant al PSD care i-a spus ca declaratiile sale din "Gardianul" au fost rastalmacite. Iliescu a mai spus ca oricine are dreptul sa se inscrie in cursa pentru presedintia PSD, dand un semnal subtil pentru sustinerea sa.

In plus, apropiati ai lui Diaconescu sustin chiar ca intr-una din discutiile dintre cei doi, Iliescu insusi i-ar fi sugerat lui Diaconescu sa se pregateasca pentru sefia PSD si sa anunte ca doreste sa candideze.

Parte a strategiei lui Iliescu de a-l agasa pe Geoana este si sustinerea candidaturii lui Adrian Nastase pentru sefia Consiliului National. Astfel, liderul senatorilor pesedisti a reiterat miercuri la News FM ca este posibil ca Adrian Nastase sa candideze si sa fie ales presedinte al Consiliului National si i-a sugerat lui Geoana ca ii este dator lui Nastase ca ex-subordonat al sau in guvern si in partid si ca, drept urmare, nu ar da bine sa se opuna acestei candidaturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.