Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat, ieri, la NewsFM, ca „este posibil ca Adrian Nastase sa candideze si sa fie ales presedinte al Consiliului National” al partidului.

Potrivit Gandul, el s-a declarat un sustinator al revenirii lui Adrian Nastase in conducerea partidului, punandu-i in vedere lui Mircea Geoana ca trebuie sa accepte readucerea fostului premier in prima linie daca vrea sa dovedeasca statura de lider intelept, „debarasat de sentimente si resentimente”.

„Cand oamenii nu sunt capabili sa se autodepaseasca, pierd”, a avertizat fostul presedinte.

Iliescu i-a transmis lui Geoana sa nu uite cine l-a adus in partid si cine i-a fost atatia ani sef: „Geoana a fost adus in partid si in Guvern de Nastase in 2001. Geoana i-a fost subordonat lui Nastase si pe linie de stat, si pe linie de partid”.

Vorbind despre relatia tensionata din politica, in special cea a presedintelui cu premierul, Ion Iliescu a declarat ca, in trecut, in calitate de presedinte al Romaniei obisnuia sa se intalneasca saptamanal cu premierul, relateaza Antena 3.

“Eu am cautat sa sprijin guvernele in functiune, este foarte important ca presedintia sa medieze discutiile. Ma intalneam saptamanal cu premierul. Ne intalneam ca sa nu ne calcam pe picioare la inalnirile importante pe care urma sa le avem si pentru a transmite un mesaj unitar. Aceste intalniri erau o practica necesara bunei functionari a institutiilor statului”, a spus Iliescu.

In trecut “era mai mult dialog politic, in momentele importante gaseam intotdeauna calea dialogului. Trebuie sa existe o comunicare intre toate institutiile statului ori relatia Presedinte - Parlament este foarte proasta. Presedintele ar trebui sa fie factor de comunicare, de echilibru intre aceste institutii majore”, a declarat Iliescu.

“Ruperea Aliantei a dus la o putere combinata”

Presedintele de onoare al PSD a discutat si despre confuzia creata in partid din anul politic 2007, fiind creata impresia ca PSD-ul nu stie “cu cine sa mearga” cu Basescu sau cu Tariceanu. Acest lucru s-a intamplat din cauza “ruperii Aliantei care a dus la o putere combinata, cu Basescu sustinut de partidul sau si celalta ramura a Aliantei D.A. care a ramas la guvernare. Pentru PSD nu a fost simplu sa-si regleze tirul fata de cei doi competitori, de aceea au aparut balbe”, a spus Iliescu.

La final, Anca Florea a incheiat intr-un mod inedit emisiunea invitandu-l la dans pe Ion Iliescu, care a acceptat invitatia moderatoarei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.