Dupa aprige dispute in Parlament senatorii PSD vor contesta la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90.000 ha de padure. Anuntul a fost facut de senatorul PSD Antonie Iorgovan, care este de parere ca ordonanta, emisa in prima faza de Guvernul Nastase si preluata mai apoi de Cabinetul Tariceanu, ar fi contrara Constitutiei. Astfel, potrivit acestuia, aprobarea ordonantei ar incalca legea privind competenta Camerelor, prin nerespectarea competentei Senatului de Camera decizionala. Iorgovan sustine ca la Camera Deputatilor au fost adoptate texte noi fata de Senat.

Asa se face ca in componenta legii a mai intrat o anexa prin care Arhiepiscopia este improprietarita cu rauri si lacuri care se afla in raza celor 90.000 ha. Pe de alta parte, el considera ca s-ar scoate din proprietatea publica a statului "ape cu potential energetic valorificabil de interes national". Un alt motiv invocat de pesedisti este ca s-ar intervini abuziv in favoarea unui "agent economic privat" care ar fi... biserica (?!), caruia i s-ar crea un statut privilegiat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.