Ion Iliescu nu mai are rabdare. Are nevoie de o platforma de pe care sa vorbeasca partidului si o vrea cat mai repede.

Ieri, la sedinta Biroului Permanent, el i-a cerut lui Mircea Geoana in mod imperativ sa nu mai amane data Consiliului National, al doilea for al partidului ca importanta dupa Congres.
La Consiliu, Iliescu vrea sa dea citire unei „analize” critice asupra PSD post-europarlamentare si va incerca sa-l readuca pe Adrian Nastase in conducerea formatiunii, sprijinind o candidatura a acestuia pentru functia de sef al Consiliului National.

Geoana a promis ca, pana sambata seara, va avea o data pentru Ion Iliescu. Presedintele PSD are de gand sa-i duca, in acest week-end, pe vicepresedintii sai undeva „la aer curat si liniste”, ca sa puna la punct, departe de urechile presei, strategia referitoare la organizarea Consiliului. Ion Iliescu a aflat de plecarea din Bucuresti a lui Geoana&Comp. si si-ar fi exprimat intentia de a participa si el la discutii. Pana acum, Ion Iliescu a refuzat sa participe la orice manifestare pesedista desfasurata in afara Capitalei, motivand ca sedintele de partid se cuvine sa aiba loc in cadrul lor statutar dar de data aceasta, se pare ca vrea sa faca o exceptie, miza fiind foarte mare, informeaza Gandul.

In legatura cu alegerile, vicepresedintele partidului, Cristian Diaconescu, a declarat pentru Jurnalul National ca mandatul actualului presedinte al Consiliului se incheie in 2009, cand expira cei patri ani prevazuti de Statutul partidului si abia atunci vor avea loc alegeri. Presedintele Consiliului National, senatorul Dan Mircea Popescu, il contrazice insa. Popescu, unul dintre apropiatii lui Ion Iliescu, ne-a declarat ieri ca mandatul sau "expira" in acest an, fiind ales in aceasta functie in mai 2005 (dupa Congresul din aprilie), si ca atare la reuniunea din februarie trebuie organizate noi alegeri. Intrebat daca va mai candida Dan Mircea Popescu a declarat ca inca nu a luat o decizie in acest sens. Intrebat cum apreciaza o posibila intrare in cursa a lui Adrian Nastase, senatorul nu a exclus o asemenea varianta, precizand insa ca decizia ii apartine fostului premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.