Mircea Basescu este vazut de pedelisti drept un posibil candidat cu sanse in fata lui Radu Mazare

Unul dintre subiectele despre care se discuta cu maxima precautie in Biroul Permanent al PD-L este candidatul partidului pentru municipiul Constanta. Motivul il constituie posibilitatea inscrierii in cursa a lui Mircea Basescu, fratele mai mic al presedintelui. Partidul a sustinut "din interior" ideea acestei candidaturi, conform unor surse din PD-L. Deocamdata, Mircea Basescu spune ca nu este interesat de Primaria Municipiului Constanta.

Numele lui Mircea Basescu figureaza deja in sondajele de opinie pe care partidul le-a comandat, alaturi de cel al deputatului de Constanta, Laurentiu Mironescu. Situatia este delicata. PD-L doreste sa castige Constanta, cu atat mai mult cu cat actualul primar, Radu Mazare (PSD), si-a anuntat intentia de a candida pentru un al treilea mandat si este considerat destul de greu de invins.

Pe de o parte, liderii PD-L stiu ca ar merge la sigur in alegerile locale din mai - iunie cu o candidatura care nu ar mai avea nevoie de campanie. Pe de alta parte, in partid s-a luat in calcul si posibilitatea unei infrangeri in alegerile locale a lui Mircea Basescu, ipostaza care ar afecta prestigiul prezidential. "Atat mi-ar mai trebui!", relateaza sursele citate o remarca a sefului statului, meditand asupra modului in care presa ar comenta eventuala optiune a fratelui sau mai mic. Ideea unei candidaturi a lui Mircea Basescu a circulat si anul trecut si a revenit acum, ca varianta de lucru preferata.
Mircea Basescu: „Nici nu ma gandesc"
Mircea Basescu pare greu de convins. Fara comentarii suplimentare, el a declarat, ieri, pentru ziarul "Adevarul": "Nu am de gand nici acum si nici pe viitor sa fac un asemenea demers. Buna ziua". Stelian Dutu, presedintele organizatiei judetene a PD, a recunoscut ca a purtat cu Mircea Basescu o discutie pe aceasta tema mai de mult.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.