Organizarea de alegeri anticipate ar putea activa clauza de salvgardare care duce la amanarea aderarii Romaniei la UE cu un an de zile. Aceasta idee a fost exprimata de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, miercuri seara, la o dezbatere organizata de Asociatia Pro Democratia. El a precizat ca Executivul trebuie sa adopte 1.100 de masuri daca se doreste integrarea la 1 ianuarie 2007. Organizarea de anticipate ar insemna ca aproximativ trei luni de zile Romania va avea un guvern interimar care nu va putea sa ia nici un fel de decizie si nici sa puna in practica masurile cerute de UE.

"Nu stiu daca ne putem asuma raspunderea ca si guvern pentru ca nu suntem in stare sa punem in practica cele 1.100 de masuri", a spus Olteanu, adaugand ca in acest fel ar putea fi activata clauza de salvgardare. La randul sau, presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a afirmat ca "multi politicieni europeni sunt hotarati sa foloseasca clauza de salvgardare daca in Romania vor fi anticipate".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.