Fostul vicepresedinte al PD Suceava, Brandusel Nichitean, care a ratat functia de senator dupa ce la alegerile parlamentare din 2004 a votat de cinci ori, s-a inscris in PNL.

Nichitean a declarat, intr-o conferinta de presa, ca se alatura PNL, partid cu care a constituit Alianta D.A. si unde se regaseste spiritul acestei constructii politice, aratand ca noul PD-L a devenit „o varza politica la nivel national si un ghiveci politic la nivel local”. „Se vrea doar interesul personal in acest partid”, a spus Nichitean.

El a mai spus ca nu se regaseste in noul PD-L pentru ca acest partid nu are un tel anume, a trecut cu usurinta de la o doctrina la alta si si-a exprimat temerea ca va deveni un partid de extrema dreapta. „Sper sa nu ajunga neo-nazisti”, a adaugat Nichitean, dupa cum relateaza Gandul.

In ceea ce priveste incidentul de la alegerile parlamentare din 2004, el a declarat ca a fost solutionat de justitie si a subliniat ca atunci a dorit doar sa demonstreze furtul de voturi. Nichitean a mai declarat ca va fi urmat de mai multi dintre membrii PD-L, pe rand, ca „o picatura chinezeasca”.

Pe de alta parte, presedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat ca nu a avut prilejul sa lucreze cu Nichitean in PD-L si considera ca PNL a ajuns sa preia “deseuri”. El a spus ca nici o organizatie de la PD nu a trecut la PNL si ca, dimpotriva, in perioada urmatoare vor fi surprize, pentru ca personalitati politice vor anunta ca adera la PD-L.

Cotidianul scrie ca fost vicepresedinte al PD Suceava, Brindusel Nichitean a fost trimis in judecata pentru ca ar fi votat de cinci ori la alegerile generale din 28 noiembrie 2004, fiind sanctionat de Judecatoria Suceava cu amenda penala de zece milioane de lei, cu suspendare.

Brindusel Nichitean a candidat la alegerile parlamentare din noiembrie 2004 pe pozitia a doua pe lista Aliantei D.A. Suceava pentru Senat, a cistigat functia de senator, dar mandatul sau a fost invalidat de plenul Senatului. El a fost exclus din PD, iar in februarie 2007 a fost reprimit in acest partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.