Intrebat miercuri seara de moderatorul Antenei 3, Mihai Gadea, daca Basescu l-a injurat si amenintat, raspunsul a fost: „Nu”, dupa cum relateaza Evz.

Cand moderatorul i-a atras atentia ca afirmatiile au fost lansate pe piata chiar de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, Melescanu a replicat: „Daca a spus asa ceva, atunci va spun ca nu este adevarat”. Moderatorul a insistat: „Ati fost amenintat ordinar?”. Melescanu a negat si de aceasta data: „Nu, asta ii apartine domnului Nicolaescu. Nu stiu de unde are aceasta informatie”.

El a afirmat ca discutia cu seful statului a fost una privata, aratandu-se nemultumit de tonalitatea acesteia. "Pot sa spun ca n-a fost o discutie prietenoasa, cel putin eu nu am interpretat-o astfel. De ce? Pentru ca nu consider ca, in ceea ce ma priveste, trebuie sa insisti pe un lucru care pentru mine este un principiu, si anume necesitatea de a respecta legea. Ca nu intotdeauna interpretam in acelasi fel dispozitia unei legi, aceasta e cu totul alta chestie", a spus Melescanu, citat de Romania Libera.

Ministrul Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, a declarat luni la Radio FM ca Melescanu a fost amenintat "ordinar" la telefon de catre seful statului pentru ca nu a trimis Parchetului cererile de incepere a urmaririi penale pentru cei opt demnitari. Contactat telefonic, Eugen Nicolaescu a declarat ca si-a bazat spusele pe o informare facuta de presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu. „Teodor Melescanu a incercat sa evite subiectul” este explicatia lui Nicolaescu pentru declaratia colegului sau de guvern.

Cat despre portofoliul de la Justiție, pe care il ocupă temporar, Meleșcanu a precizat că iși dorește să fie găsit cat mai repede un ministru cu acte in regulă care să preia acest post, informeaza Curentul.